U Centru Zamet svečano je otvoreno Prvenstvo Balkana u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore.

Prvenstvo Balkana u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore po prvi se puta održava u Rijeci. Takmičenje od 26. do 28. studenog organiziraju Hrvatski karate savez i Karate klub TAD Rijeka uz podršku Grada Rijeke.

U Centru Zamet otvoreno Prvenstvo Balkana u karateu za mlađe uzraste

Natjecanje je službeno otvorio riječki gradonačelnik Marko Filipović

Na natjecanju sudjeluje oko 800 sportaša iz 13 zemalja, i to Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Cipra, Grčke, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Rumunjske, Srbije, Slovenije i Turske, što još jednom dokazuje masovnost i popularnost karate sporta.

Riječ je o kvalifikacijskom turniru za sportaše koji se nastup na Prvenstvu Europe za ove kategorije koje će se u veljači 2022. godine održati u Pragu.

Izrazivši ponos što je Rijeci pripala čast organizacije natjecanja koje okuplja ovako velik broj karatista, takmičenje je otvorenim proglasio gradonačelnik Rijeke Marko Filipović. Uputivši pozdrave dobrodošlice sportašima u naš grad, gradonačelnik je zaželio uspješnu organizaciju natjecanja, dobre sportske rezultate i mnogo lijepih uspomena iz Rijeke.

„Vjerujem da ćete u Rijeci imati kvalitetne uvjete za ovo veliko sportsko natjecanje jer se Rijeka do sada već pokazala kao kvalitetan organizator međunarodnih sportskih događanja, ali i europskih i svjetskih prvenstava“, kazao je gradonačelnik Filipović.

U Centru Zamet otvoreno Prvenstvo Balkana u karateu za mlađe uzraste

Prvenstvo Balkana okupilo je preko 800 natjecatelja iz 13 zemalja

Tako je Rijeka je, između ostaloga, Rijeka nedavno bila domaćin još jednog velikog međunarodnog natjecanja u karateu, Croatia Opena. Sljedeće godine Rijeka će biti dom mnogim sportskim natjecanjima.

Rijeka u 2022. dom mnogim sportskim natjecanjima

„Iduće godine, kada će Rijeka biti europski grad sporta svakako očekujem da će naši sportski objekti biti u fokusu, da će sportski klubovi i sportovi imati i nove mogućnosti promocije i razvoja, te da će naš grad posjetiti veliki broj sportaša kroz razna sportska natjecanja i manifestacije kojih vjerujem neće nedostajati“, istaknuo je gradonačelnik, uz kojeg su na otvaranju natjecanja bili prisutni i predstavnici Riječkog sportskog saveza.

Davor Cipek, predsjednik Hrvatskog karate saveza i predsjednik Karate federacije Balkana, svim sportašima čestitao je na dosadašnjim uspjesima u 2021. godini i poželio puno sportske sreće na riječkom natjecanju i u narednoj godini.

Glavni tajnik Karate federacija Balkana i član Izvršnog odbora Europske karate federacije Slavoljub Piper zahvalio je na domaćinstvu u Rijeci, kako je kazao, “grad širokog srca u kojem ima mjesta za svih”.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, natjecanje se održava bez prisustva publike, no prvenstvo se može pratiti putem YouTube kanala Croring.