U Centru Zamet svečano je otvoreno Prvenstvo Balkana u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore.

Prvenstvo Balkana u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore po prvi se puta održava u Rijeci. Takmičenje od 26. do 28. studenog organiziraju Hrvatski karate savez i Karate klub TAD Rijeka uz podršku Grada Rijeke.

U Centru Zamet otvoreno Prvenstvo Balkana u karateu za mlađe uzraste

Natjecanje je službeno otvorio riječki gradonačelnik Marko Filipović

Na natjecanju sudjeluje oko 800 sportaša iz 13 zemalja, i to Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Cipra, Grčke, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Rumunjske, Srbije, Slovenije i Turske, što još jednom dokazuje masovnost i popularnost karate sporta.

Riječ je o kvalifikacijskom turniru za sportaše koji se nastup na Prvenstvu Europe za ove kategorije koje će se u veljači 2022. godine održati u Pragu.

Izrazivši ponos što je Rijeci pripala čast organizacije natjecanja koje okuplja ovako velik broj karatista, takmičenje je otvorenim proglasio gradonačelnik Rijeke Marko Filipović. Uputivši pozdrave dobrodošlice sportašima u naš grad, gradonačelnik je zaželio uspješnu organizaciju natjecanja, dobre sportske rezultate i mnogo lijepih uspomena iz Rijeke.

„Vjerujem da ćete u Rijeci imati kvalitetne uvjete za ovo veliko sportsko natjecanje jer se Rijeka do sada već pokazala kao kvalitetan organizator međunarodnih sportskih događanja, ali i europskih i svjetskih prvenstava“, kazao je gradonačelnik Filipović.

U Centru Zamet otvoreno Prvenstvo Balkana u karateu za mlađe uzraste

Prvenstvo Balkana okupilo je preko 800 natjecatelja iz 13 zemalja

Tako je Rijeka je, između ostaloga, Rijeka nedavno bila domaćin još jednog velikog međunarodnog natjecanja u karateu, Croatia Opena. Sljedeće godine Rijeka će biti dom mnogim sportskim natjecanjima.

Rijeka u 2022. dom mnogim sportskim natjecanjima

„Iduće godine, kada će Rijeka biti europski grad sporta svakako očekujem da će naši sportski objekti biti u fokusu, da će sportski klubovi i sportovi imati i nove mogućnosti promocije i razvoja, te da će naš grad posjetiti veliki broj sportaša kroz razna sportska natjecanja i manifestacije kojih vjerujem neće nedostajati“, istaknuo je gradonačelnik, uz kojeg su na otvaranju natjecanja bili prisutni i predstavnici Riječkog sportskog saveza.

Davor Cipek, predsjednik Hrvatskog karate saveza i predsjednik Karate federacije Balkana, svim sportašima čestitao je na dosadašnjim uspjesima u 2021. godini i poželio puno sportske sreće na riječkom natjecanju i u narednoj godini.

Glavni tajnik Karate federacija Balkana i član Izvršnog odbora Europske karate federacije Slavoljub Piper zahvalio je na domaćinstvu u Rijeci, kako je kazao, “grad širokog srca u kojem ima mjesta za svih”.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, natjecanje se održava bez prisustva publike, no prvenstvo se može pratiti putem YouTube kanala Croring.

Kalendar događanja

Izložba
 • 27.06. – 09.07.
 • (19:00)

Putujuća izložba fotografija “Tokyo Before / After” u Kortilu

Izložba predstavlja profil Tokija kroz umjetnost fotografije, pri čemu se prizori iz 1930/1940-ih izlažu kao suprotnost onima nastalima nakon 2010. godine...

Detaljnije

Film
 • 06.07.
 • (21:00)

Dokumentarni filmovi u Društvenom centru Drenova

U sklopu manifestacije Ljeto na Drenovi u srijedu 6. srpnja u 21 sat u dvorištu Društvenog centra Drenova na adresi Drenovski put 138a, u suradnji s LFF-om možete pogledati dva kratkometražna dokumentarna filma....

Detaljnije

Književni susret
 • 07.07.
 • (20:00)

Knjiga na nezgodnim mjestima: Dino Pešut u pothodniku ispod autoceste na Krnjevu

U četvrtak 7. srpnja u 20 sati u pothodniku na Krnjevu koji prolazi ispred autoceste, a u kojeg se ulazi iz Medovićeve ulice održat se novi susret iz ciklusa Knjiga na nezgodnim mjestima Gradske knjižnice Rijeka....

Detaljnije

Festival
 • 07.07.
 • (21:00)

Lela Kaplowitz Trio stiže na Festival Štikla

Cijenjena hrvatska jazz vokalistica sa svjetskim glazbenim iskustvom Lela Kaplowitz je nastupala u Madison Square Gardenu, Birdlandu i Blue Noteu u New Yorku, na mnogim prestižnim jazz festivalima te s vrhunskim jazz glazbenicima diljem sv...

Detaljnije

Koncert
 • 07.07. – 08.07.
 • (20:00)

LET 3 otvara Riječku zvečku

Veliko otvaranje festivala Riječka zvečka uz neprikosnovene vladare koncertnih pozornica - riječki Let 3...

Detaljnije

Koncert
 • 12.07.
 • (20:00)

Kultur Shock u Rijeci!

Atipični i politički bezobrazni sa sevdahom, punkom i rockom u savršenoj kombinaciji, u Rijeku dolaze nabrijani da bi vas ”kulturno šokirali”!...

Detaljnije