Kao i u svojim prethodnim romanima, Daša Drndić u "Belladonni" donosi spoj povijesti i stradanja u Drugom svjetskom ratu, svojih osobnih životnih iskustava te recentne hrvatske zbilje. Njen književni rad u Rijeci je prepoznat te je prostor Ex librisa bio prepun publike koja je odlučila Valentinovo provesti s Dašom Drndić.

Treba napomenuti da je datum predstavljanja, 14. veljače, odabran slučajno te da se roman ni na koji način ne dotiče popularnog potrošačkog praznika. Dotiče se zato brojnih drugih tema o kojima se u javnosti nedovoljno govori, pogotovo u kulturi koja propagira imperativ mladosti, ljepote i zdravlja, usprkos biološkoj činjenici da takvo stanje ne traje vječno te da je onih koji nisu takvi sve više. Tako roman “Belladonna” stavlja snažan naglasak na starost lišenu dostojanstva, na bolest, ali i na društvo koje stare i bolesne stigmatizira.

Razgovor s Dašom Drndić vodio je urednik Seid Serdarević, a događaj je glazbeno upotpunio saksofonist Denis Razumović Razz. Što je o “Belladonni” rekla Daša Drndić te kako je izgledala književna večer u Ex librisu, pogledajte u prilogu: