„Nakon obrade rezultata iz sustava eVisitor za travanj 2022. godine možemo slobodno reći da je umjereni optimizam koji je vladao u turističkim krugovima u najavama uskrsnih blagdana bio opravdan. Rijeka je i u travnju nastavila s pozitivnim trendovima koji se provlače kroz sve zimske mjesece 2022. godina pa tako možemo reći da su dolasci skoro izjednačili rezultat iz rekordne 2019. godine, međutim broj noćenja je nadmašen za čak 11 % što je značajan iskorak u tom segmentu. Primjetno je da strani gosti sve duže borave u našem gradu što veseli sve turističke djelatnike i još je jedan pokazatelj da Rijeka izrasta u destinaciju koja svojim posjetiteljima očito ima što za ponuditi i izvan sezone kupanja. Sve je to plod zajedničkih aktivnosti svih subjekata uključenih u kreiranje turističke ponude grada“, poručuju iz Turističke zajednice grada Rijeke.

Kumulativno gledano, stanje dolazaka i noćenja u prva četiri mjeseca 2022. godine u odnosu na  2019. godinu kao referentno i usporedivo razdoblje, pokazuje da je Rijeka ostvarila 2 % više dolazaka i 14 % više noćenja u tom razdoblju. Ti su rezultati odlična uvertira za naredne mjesece.

Promatrajući broj smještajnih jedinica u privatnom smještaju i broj kreveta u hotelskom smještaju u odnosu na prethodnu godinu primjetan je trend povećanja broja kreveta tj. smještajnih jedinica.

„Otvorenjem hotela Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa broj raspoloživih kreveta u hotelskom smještaju povećao se za gotovo 25 % i to je činjenica koja će trajno utjecati na povećanje kvalitete, ali i hotelskih kapaciteta koji su nužni za razvoj turističkog prometa grada Rijeke i to na jednom znatno višem nivou. Sličan trend primijećen je i u privatnom smještaju“, kažu iz Turističke zajednice