Nakon što su u radijski eter donijeli ‘Revoluciju’, riječki Turisti objavili su novi singl “Ovi su dani takvi”, javljaju iz Dallas Recordsa.

„Razdvojenost na koju smo primorani ne mora biti loša, rađaju se i realiziraju mnoge ideje. Tako je s jedne riječke lokacije stigao zvuk Vavine akustične gitare kojemu se vokalno pridružila Iva, s druge pak Bobov bubanj (kaže da su mu susjedi tolerantni), a Sergej se s basom javio iz Slovenije“, navodi se.

Realizacija spota je također predstavljala izazov. Iva & Vava, Bobo i Sergej snimili su svaki svoj dio, a materijale potom dostavili redatelju Radislavu Jovanovu Gonzu koji je finiširao vizualni identitet pjesme.

„Uz autorsku glazbu i tekst “dobrog duha riječke rock-scene” Vlade Simcicha Vave, Turisti su nam servirali jednu vrlo radiofoničnu pjesmu, zaokruženu odličnim aranžmanom i vrhunskim glasom jedine turistkinje – Ive Močibob“, navode iz Dallasa, dodajući da je pjesma idealna za ovo vrijeme izolacije, kada se možemo (kvalitetnije) prepustiti propitkivanjima o nama samima, o našem mjestu pod suncem…

Poslušajte i uvjerite se i sami!

Foto: Blagoja Pešić

Kalendar događanja