Čini se kako su nakon dvije pandemijske godine posjetitelji s nestrpljenjem dočekali da se božićna čarolija vrati u punom sjaju pa je Gradina bila premala za sve one koji su poželjeli uživati u prvoj adventskoj nedjelji.

Atraktivna kulisa koju krasi pet metara visoka Votivna kruna, Trsatski zmaj i lampicama obgrljena Rimska kula ugostila je pet adventskih kućica s primamljivom gastro ponudom.

Na meniju se, između ostalog, mogu pronaći frankopanska kobasica koju nudi Vintage kućica, varijacije sburgera brenda Foodie te vafli i fritule koje priprema Sweet House Di Mare. Zagrijati se možete uz kuhano vino ili tople koktele na dvije kućice – RiA i Winter Nights.

Uoči paljenja lampica, Gradina je jučer ugostila i brojne navijače koji su nogometnu utakmicu Hrvatska – Kanada pratili na velikom platnu na Rimskoj kuli.

Čarolija Adventske priče na Trsatskoj gradini trajat će do 6. siječnja 2023. Svakog vikenda bit će organiziran glazbeni program, a u posjetu mališanima svake srijede stižu Djed Mraz i Baka Mraz.

Advent na Gradini bit će otvoren svakog dana od 16:00 do 23:00 sata, a vikendom od 12:00 pa sve do iza ponoći.