Radio Rijeka

Prvenstvo su organizirali Međunarodno udruženja novinara skijaša (SCIJ) i Sekcije novinara skijaša Kanade i na njemu je nastupilo 240 novinara iz 34 zemlje Europe, obje Amerike, Azije i Australije, a među njima i šestoro hrvatskih novinara skijaša koji su se natjecali u tri dobne skupine od 45 godina (juniori), od 45 do 55 godina (seniori) i više od 55 godina (super seniori).

Natjecanja su bila organizirana u veleslalomu, skijaškom trčanju i kombinaciji, a Branka Malnar je bila prva u sve te tri discipline u kategoriji super seniorki.

Ostali naši predstavnici, Srđan Vrančić (Jutarnji list), Zoran Šagolj (Slobodna Dalmacija), Barbara Štrbac (Nova TV), Dan Figenwald i Danijel Popović (slobodni novinari) plasirali su se iza sedmog mjesta u svojim dobnim kategorijama.

Hrvatski novinari skijaši sudjelovali su, osim na prva dva, na svim ostalim prvenstvima, što im je u mnogome pomoglo da u Kanadi jednoglasno dobiju organizaciju 60. Svjetskog prvenstva 2013. godine.

Naime, kandidatura Sekcije novinara skijaša HND za organizaciju 60. Svjetskog prvenstva novinara skijaša 2013. u Allegheu u talijanskim Dolomitima dobila je jednodušnu podršku jer bi te godine Hrvatska trebala ući u EU pa bi to bila i jedna od prvih športskih manifestacija koju bi zajedno organizirale Hrvatska i neka zemlja članica EU.

Slijedeće Svjetsko prvenstvo skijaša novinara održat će se 2012. u Turskoj.