Pomorska policijaFoto Uros/Wikipedia

Iz primorsko-goranske Policijske uprave i riječke Lučke kapetanije također su potvrdili da potraga traje te da se okolnosti nesreće još utvrđuju.

Riječki lučki kapetan Darko Glažar izjavio je danas za Hinu da će vijeće za prekršaje riječke Lučke kapetanije u četvrtak ispitati sudionike pomorske nesreće kod Preluka.

Lučka kapetanija obavila je potrebne izvide i prikupila podatke o nesreći, rekao je, dodajući kako o tim podatcima, primjerice o nalazu alkotesta ili uzrocima nesreće, ne može govoriti dok postupak ne završi.

Mladić za kojim se traga u trenutku nesreće, 25. kolovoza oko 22 sata, bio je na neosvjetljenoj drvenoj brodici dugačkoj 4,5 metara s još tri muške osobe. U brodicu, u njezin lijevi krmeni bok udario je gliser dugačak šest metara kojim je upravljao D.L. (35) iz Matulja. Nesreća se dogodila oko 500 metara od obale.

U trenutku sudara glisera i brodice nestali mladić pao je u more, a dvojica muškaraca su ozlijeđena.

Muškarac koji je upravljao gliserom prvi je vijest o sudaru dojavio Nacionalnoj središnjici za usklađivanje traganja i spašavanja na moru.

U potragu za nestalim mladićem odmah su uključena plovila riječke postaje pomorske policije, plovila Lučke kapetanije i drugi.

Po podatcima iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, vidljivost na moru u noći u kojoj se dogodila nesreća bila je vrlo slaba, a more nakon nesreće nije onečišćeno.