undefined

Susret klapa „Bašćinski glasi“ jedina je klapska manifestacija u županiji, time i u gradu Rijeci koja je održala tradiciju dugu, sada već 18 godina, te se s ponosom identificira kao program očuvanja hrvatske kulturne i glazbene baštine čiju su vrijednost od samog početka prepoznali Grad Rijeka, matična Županija te Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, ali i brojne klape koje nastup na ovom susretu smatraju prestižem u koncu sezone. Da je riječ o zaista posebnoj manifestaciji koja baštini hrvatski identitet dokazuje i činjenica da sve klape koje nastupaju svoj repertoar izvode a capella (bez pratnje instrumenata), a takav način pjevanja u Dalmaciji i u hrvatskim mjestima uz more seže još u 15. i 16. stoljeće. Susret se od 1992. godine održava na inicijativu gradskog Odjela za kulturu koji je i ovogodišnji suorganizator susreta.

Susret klapa “Bašćinski glasi” podržava Ministarstvo kulture RH te strukovne udruge Hrvatska glazbena unija i Hrvatska udruga za zaštitu izvođačkih prava.
 

Subota, 27. studenog 2010. u 19:30 sati
Hrvatski kulturni dom na Sušaku

Nastupaju klape:
 
Braciera – Bol na Braču
Cambi – Kaštel Kambelovac
Dišpet – Zagreb
Jelsa – Zagreb
Kaleta – Zadar
Kampanel – Zagreb
Luka – Rijeka
Neverin – Kaštel Lukšić
Pinguentum – Buzet
Versi – Split
 
Poseban gost večeri: maestro Joško Ćaleta
Voditelj: Josip Krmpotić (Radio Rijeka)
 
Više informacija o susretu možete pronaći u privitku (plakat, dodatno priopćenje) te na našoj web stranici: www.bascinskiglasi.hr