Na koncertu u Kapucinskoj crkvi, 24. lipnja bit će izvedena djela jednog od najpriznatijih živućih skladatelja, Estonca Arva Pärta, skladatelja poznatog i po filmskoj glazbi.

Njegova djela izvest će trideset i dvoje glazbenika Zagrebačke filharmonije uz koju će nastupati tri međunarodno priznate solistice, renomirana norveška violinistica Mari Samuelsen, priznata južnokorejska violinistica Soyoung Yoon koja surađuje s najznačajnijim orkestrima i dirigentima na relaciji između Sjeverne Amerike i Seula te jedna je od najfascinantnijih pijanistica svoje generacije Martina Filjak.

Uz glazbenu izvrsnost, ovaj koncert i vizualno je atraktivan, a s obzirom da zvučna i svjetlosna instalacija zahtijeva veliku količinu prostora, broj mjesta za koncert ograničen je na nešto manje od 300 posjetitelja. Za potrebe održavanja koncerta, uz impresivnu rasvjetnu opremu, u crkvu će biti dopremljena i dva koncertna klavira, a posjetitelje će u čaroban svijet glazbe i svjetla uvesti nekoliko stotina svijeća postavljenih u ulaznom prostoru u crkvu.

Koncertom će dirigirati priznati austrijski dirigent Michael Fendre, umjetnički ravnatelj Festivala Kvarner koji je i organizator ovog koncerta.

Michael Fendre

Koncertom će dirigirati priznati austrijski dirigent Michael Fendre

Fendre, koji je i režiser ovog koncertnog nastupa, ravnao je nizom svjetskih premijera djela Arva Pärta s kojim je suradnju započeo povodom Europske prijestolnice kulture 2003. u Grazu.

Inače, Pärta je poznat i u hollywoodskim krugovima pa je tako njegova skladba „Spiegel im Spiegel“ izvedena u filmu „Gravity“ sa Sandrom Bullock i Georgeom Clooneyjem u glavnim ulogama.

Koncert će započeti u 21 sat, a ulaznice se mogu kupiti u sustavu eventim.hr, Dallas Music Shopu u Rijeci te u prodavaonicama Tisak media.

Dodatne informacije moguće je dobiti na www.festivalkvarner.com