U Centru Zamet održan je humanitarni koncert “I ti možeš uljepšati nečije snove” kojim je udruga „Portić“ proslavila 10 godina postojanja svog projekta „Pripovjedač/ica priča za laku noć – Tete i barbe pričalice“. Na koncertu su se skupljala sredstva za obnovu odjela Dječje bolnice Kantrida, a sudjelovali su brojni izvođači.

Program „Pripovjedač/ica priča za laku noć – Tete i barbe pričalice“ se kontinuirano provodi od studenoga 2009. godine do danas, a u početku su se priče čitale samo djeci na onkologiji. S vremenom, projekt se proširio i na dječju kirurgiju, fizikalnu medicinu, pulmologiju i neurologiju u Dječjoj bolnici na Kantridi. Projekt provodi Udruga Potrić, a s vremenom se, u suradnji s partnerskim udrugama, počeo provoditi i u bolnicama u Splitu, Čakovcu i Puli.

Svaku večer tete i barbe pričalice, kako su ih prozvala djeca u bolnici, dolaze na spomenute odjele i djeci koja tamo znaju biti i duže vrijeme čitaju priče, igraju igre i olakšavaju im boravak u bolnici. Projekt je volonterskog karaktera, a u njemu je dosad sudjelovalo više od 1000 volontera.

Koncert u Centru Zamet tek je vrhunac proslave 10 godina postojanja, a glavni je naglasak bio upravo na humanitarnosti – sav prihod od prodaje ulaznica ići će na obnovu odjela Dječje bolnice na Kantridi i to: Zavodima za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku te neurologiju i dječju psihijatriju, Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka.

Na koncertu su sudjelovali mnogi izvođači: Antonela Doko, Boris Štok, Damir Kedžo, Denis & Denis, En Face, Iva Gortan, Jonathan, muška Klapa Kastav, ženska Klapa Luka, Koktelsi, Marko Tolja, Mateo Pilat, Mauro Staraj & La Banda, Mia Dimšić, Mia Negovetić, Neno Belan & Fiumensi, Opća Opasnost, The Frajle, The Siids, Whiteheads,a sve izvođače pratio je Olja’zz bend riječkog glazbenika Olje Dešića. Projekt je podržao i pohvalio predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke Andrej Poropat.