Manifestacijom „Tehnika na drugi način“, održanom u OŠ Srdoči, Tehnički centar mladih obilježio je deset godina rada. Program koji je uključivao raznovrsne radionice osmišljen je kako bi se zainteresiralo mlade za neku od brojnih aktivnosti tehničke kulture te ih potaknulo na uključivanje u rad Tehničkog centra, koji djeluje pri Zajednici tehničke kulture Rijeka. Bila je to prilika da posjetitelji vide tehniku na nešto drugačiji način: kroz praktični rad i interaktivnost.

Uz predstavnike Zajednice tehničke kulture Rijeka i Primorsko-goranske županije, događaju je prisustvovao zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Marko Filipović.

U sklopu svečanog otvorenja nastupile su male plesačice grupe Chikaz, nakon čega je uslijedila podjela diploma i zahvalnica onima koji su dali doprinos radu i razvoju Tehničkog centra mladih. Tehnički centar mladih
s radom je započeo 2008. godine, uključujući oko pedeset polaznika, dok je samo prošle godine raznim aktivnostima i radionicama obuhvatio oko dvije i pol tisuće djece.

Manifestacijom „Tehnika na drugi način“, održanom u OŠ Srdoči, Tehnički centar mladih obilježio je deset godina rada. Program koji je uključivao raznovrsne radionice osmišljen je kako bi se zainteresiralo mlade za neku od brojnih aktivnosti tehničke kulture te ih potaknulo na uključivanje u rad Tehničkog centra, koji djeluje pri Zajednici tehničke kulture Rijeka. Bila je to prilika da posjetitelji vide tehniku na nešto drugačiji način: kroz praktični rad i interaktivnost.U sklopu obilježavanja prvog desetljeća rada održano je dvadeset radionica, kroz koje se s tehničkom kulturom upoznalo preko sedamsto učenika OŠ Srdoči, najbrojnije riječke škole. Tako je održana mala škola letenja,
radionice maketarstva, 3D printanja, izrada raketa i drugo.

Na manifestaciji su gostovali centri tehničke kulture iz Čakovca, Dubrovnika, Osijeka, Pule, Zadra, Zagreba, kao i Srednja škole iz Krapine, Strojarsko-brodograđevna škola za industrijska i obrtnička zanimanja Rijeka, Tehnička škola Rijeka i Elektroindustrijska i obrtnička škola Rijeka, koji su prezentirati svoj rad te sudjelovali u vođenju radionica.

Obljetnica je organizirana pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i Hrvatske zajednice tehničke kulture, u organizaciji Zajednice tehničke kulture Rijeka i u suradnji s Osnovnom školom “Srdoči”. Potporu projektu dali su Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija. Sponzori projekta su Point iz Opatije, Tent Event iz Kastva, Opatija kongresi d.o.o. i Botel Marina.