Barcelona

Engleski Guardian u tekstu pod naslovom “Više ne tako specijalan” naglašava kako je Jose Mourinho doživio najteži poraz u karijeri. Guardian hvali Barceloninu igru, ali se i čudi tolikoj nemoći Realovih igrača. “Mourinho je znao da će njegova momčad morati jednom izgubiti, no nitko nije očekivao takav debakl” piše Guardian dodajući kako je Mourinho veći dio utakmice proveo na klupi nemoćno gledajući kako Barca uništava njegov rad.

The Sun smatra kako je to bila borba dva neravnopravna suparnika. “Trebala je to biti bitka i za naslov najboljeg igrača svijeta između Messija i Ronalda, no uopće nije bilo natjecanja. Messi je u potpunosti zasjenio suparnika.”
Njemački ‘Kicker’ smatra kako je to bio klasnični nokaut i “Vvliko poniženje Mourinhova Reala” koji nije uspio otrpjeti poraz pa je utakmicu zaključio s jednim crvenim i čak sedam žutih kartona.

Talijanska ‘La Gazzetta dello Sport” navodi kako je “Real doživio ponižavajući poraz, ali i izgubio glavu i obraz. “Barcelona se potvrdila kao neosporni gospodar lige. Pepe Guardiola je ipak vladar Primere,” piše Gazzetta naglasivši kako je ključ Barcelonine igre bila briljantna vezna linija koja je ‘sakrila loptu’ kraj nemoćnih i nevidljivih suparničkih igrača.

“Ozil je bio duh, Benzema nevidljiv, Di Maria praznog hoda, a Ronaldo nemoćan. Tako je nemoguće dobiti Barcelonu,” smatra novinar uglednog talijanskog sportskog dnevnika.

“Jose Mourinho je doživio noćnu moru u svom prvom ‘El Clasicu’, a njegova momčad je bila ponižena i deklasirana, piše francuska novinska agencija AFP.

Oznake

Kalendar događanja

Razgovor
 • 22.09.
 • (19:00)

Bik Van der Pol / umjetnička rezidencija i artist talk

Razgovor s umjetničkim dvojcem Bik Van der Pol o njihovoj umjetničkoj praksi i dojmovima o Rijeci ...

Detaljnije

Izložba
 • 22.09. – 07.10.
 • (19:00)

Izložba “Glowing Globe: Artificial Art Alienated” u Kortilu

Izložba će predstaviti različite pozicije u medijskoj umjetnosti, propitivanje, eksperimentiranje i promišljanje fenomena umjetne inteligencije u velikom broju umjetničkih radova....

Detaljnije

Razgovor
 • 23.09.
 • (20:00)

Adaptacija. Čitanje filma #3: Ivan Salaj i “Osmi povjerenik”

U Art-kinu gostuje redatelj Ivan Salaj povodom prikazivanja njegove hit komične drame Osmi povjerenik, nastale prema istoimenom predlošku Renata Baretića...

Detaljnije

Književni susret
 • 23.09.
 • (19:00)

Knjiga na nezgodnim mjestima: Jasen Boko u Omišlju (s naftnim terminalom u pozadini)

Gradska knjižnica Rijeka najavljuje druženje s Jasenom Bokom, poznatim hrvatskim putopiscem i dramaturgom...

Detaljnije

Predstava
 • 23.09.
 • (20:00)

Komedija “Jel’ tako, Zorane?” dolazi nasmijati Riječane

Kazalište Moruzgva ponovno gostuje u Rijeci, ovoga puta sa svojom najnovijom predstavom nastalom u koprodukciji s Kazalištem Marina Držića iz Dubrovnika...

Detaljnije

Izložba
 • 25.09. – 15.10.
 • (00:00)

“Južna sazviježđa: poetike nesvrstanih” u Galeriji Filodrammatica

Izložba skupine autora u sklopu šesnaestog izdanja interdisciplinarnog festivala "Moje, tvoje, naše" ove godine posvećenog temi Pokreta nesvrstanih....

Detaljnije