Dani Strip Kulture Plakat

Uz satnicu programa koja će se gostima i sadržajima obogaćivati do posljednjeg dana, posebno treba izdvojiti neke od njih koje će ugostiti partneri festivala, Belgijska pivnica, Arca Fiumana, knjižara Ribook i Art kino Croatia.

Tako će u Palachu tijekom vikenda od 10:00 do 20:00 svakog dana biti otvorena burza stripova, a znatiželjnici će vidjeti projekcije filmova zajedničkog imena Strip Obscura. Najavljena su prikazivanja  trash radova iz produkcije turske kinematografije koji su posvećeni legendarnim strip junacima Zagoru i Komandantu Marku. Osim njih publika će kao i prva dva filma, besplatno moći pogledati kultni animirani film Heavy Metal.

Belgijska pivnica dom je velike izložbe belgijskih majstora stripa kojim nas časti izdavačka kuća Libellus. Ovaj respektabilni izdavač u Rijeci će promovirati i svojih nekoliko novih izdanja.

Galerija Palach nudi izložbu radova riječkih underground umjetnika, Envera Krivca i Damira Steinfela, dok u knjižari Ribook svoje crnohumorne dosjetljive karikature izlaže Ivan Mišković.

Knjižara Ribook također je mjesto druženja i promocija od kojih se izdvajaju predstavljanje albuma „Vam“ Igora Kordeja te „Herlock Sholmes“ Julesa Radilovića.

Peek&Poke je mjesto iPartyja na kojemu će se gosti dotaknuti teme novih tehnologija u strip stvaralaštvu.

Na Arci Fiumani gostuje tribina „Balkansko ratno pismo – trokut knjiga/strip/film“ na kojoj će autori iz svijeta stripa, filma i knjige razgovarati o svom načinu interpretacije ratne tematike u svojim djelima.

Art kino Croatia u svom predvorju ugošćuje izložbu ilustracija Igora Kordeja, a publici nudi čak četiri projekcije; Lavanderman, Persopolis, Technotise – Edit i ja, te kao začin tribini „Balkansko ratno pismo – trokut knjiga/strip/film“ jedan od najnagrađivanijih domaćih filmova; „Živi i mrtvi“ redatelja Kristijana Milića. Sve projekcije osim Lavandermana besplatne su.

 

 

Ostatak bogatstva zbivanja koja uključuju izložbe, druženje s autorima, promocije i koncertne, provjerite u cjelodnevnoj satnici.

PROGRAM
I SATNICA

Kalendar događanja