Riječ je o predstavnicima stranih karnevalskih skupina i predstavnicima maškaranih grupa iz raznih dijelova Hrvatske koji će nakon ovoga susreta sudjelovati u Međunarodnoj karnevalskoj povorci.

Dobrodošlicu maškarama u Rijeci zaželjeli su i Meštar Toni s kraljicom karnevala Nikol Marelja Bošnjak, a prijamu su nazočili i zamjenici gradonačelnika Marko Filipović i Nikola Ivaniš te direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa.

undefinedU povorci ove godine sudjeluje 106 maškaranih grupa s više od 10.500 maškara. Uz grupe iz Rijeke i Primorsko-goranske županije te još 12 iz svih dijelova Hrvatske, u povorci sudjeluje i 14 grupa iz inozemstva – iz Italije (Este, Mirandola, Verona), Slovenije (Ptuj), Crne Gore (Budva, Herceg Novi, Tivat), Srbije (Vrnjačka Banja), Mađarske (Debrecen, Koljnof), Bosne i Hercegovine (Neum) te Makedonije (Strumica).

U ime svih karnevalskih grupa zahvalu na gostoprimstvu iskazao je Goran Božović iz crnogorskog Tivta, kao i u ime Federacija europskih karnevalskih gradova Guy Van Der Eecken gradonačelniku Obersnlu uručio plaketu FECC-a.