U predstavi glume Sara Blažić u ulozi Maureen, Anja Sabol kao Mag te Martin Grđan kao Pato i Ray. Mentorice za ovu predstavu bile su doc. art. Lenka Udovički i Nina Sabo.

Martin McDonagh kroz odnos majke i kćeri uspijeva prikazati sve objektivne i subjektivne okolnosti promašenog i nedosanjanog sna, osobnog, socijalnog i nacionalnog. “Ljepotica iz Leenanea” svojevrstan je obračun s mogućim ishodom ukoliko ostanemo živjeti u Hrvatskoj – njegov najgori mogući ishod.

U sklopu festivala Mladi glumci i glumice gradu Rijeci, u organizaciji studenata studija Glume i medija Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, u subotu, 9. veljače 2019. godine, u OKC-u Palach izvedena je predstava „Ljepotica iz Leenanea“. Riječ je o crnoj komediji koju je napisao M. McDonagh s elementima melodrame i horora koja tematizira odnos usidjelice Maureen i njezine majke Mag koje žive na brdu u malom mjestu Leenaneu, na zapadu Irske u okrugu Galway. Iako brutalan, nasilan i beskompromisan, McDonagh u ovom tekstu uspijeva postići zanimljivu i odmjerenu dozu crnog humora, pa čak i nježnosti i ljubavi. Njegovi su karakteri kompleksne ličnosti koje ne možemo tek tako, na prvu, osuditi – uzroci njihovih patologija skriveni su duboko u korijenu jedne nacije, naroda koji bi se simbolično mogao utjeloviti u liku majke – one koja štiti, brine, ali i oduzima, gradi strahove, stvara marginalne ličnosti uplašene autoritetom, nesigurne, iz čijih života izbija potisnuta seksualnost i nasilje.

Dio predstave te izjave pogledajte u video prilogu.