Festival se održava po drugi put nakon uspješnog prvijenca 2017. godine pod vodstvom profesora Rade Šerbedžije i Lenke Udovički, kada je uspio popuniti kapacitet gledališta punih sedam dana festivala u prostorima poput bivšeg skladišta Export Drva, HKD-a i Antikvarijata Ex Libris itd.

„Mnogo se toga promijenilo u godinu dana: promijenilo se vodstvo studija Gluma i mediji, promijenili su se i studenti. Neki su diplomirali, upisana je nova generacija, mnogi su se iselili iz Rijeke, a ovaj festival bit će nam prilika koju smo priželjkivali da se svi ponovno okupimo, prisjetimo koliko volimo zajedno raditi i koliko nam je drago našu ljubav prema teatru dijeliti s publikom. Često nas u medijima nazivaju “budućnost riječkog teatra” – želimo biti i njegova sadašnjost! Svi smo freelanceri i balansiramo s drugim poslovima kako bismo preživjeli, a i dalje želimo raditi ono za što smo se školovali. Zato kažemo: MI SMO (još uvijek) TU!“, poručuju studenti.

Festival se 4. veljače u 18 i 30 sati u Galeriji SCK svečano otvara izložbom „Žene u umjetnosti“, studenata riječke Akademije primijenjenih umjetnosti, a u 19 i 30 sati u Filodrammatici slijedi reprizna izvedba nagrađivane predstave „Dobri čovjek iz Sečuana“, koja je izvođena u repertoaru Kazališta Ulysses.

Studenti studija Gluma i mediji, Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, i ove godine organiziraju festival „Mladi glumci i glumice gradu Rijeci – MI SMO TU“. Tijekom tjedan dana, od 4. do 10. veljače, svoj rad predstavit će s jedanaest predstava, tri koncerta, projekcijom kratkih filmova te izložbom Publika će u nastavku festivala imati priliku gledati i novije predstave rađene u suradnji s HNK Ivana pl. Zajca “Naš odgoj” i “Cabaret” sastava Žlice i gitara, kao i premijeru intrigantne diplomske predstave “Ljepotice iz Leenanea” M. McDonagha. Uz nekoliko snažnih monodrama „Cabaret Valeska“, “Utopia” i “Medea Redux”, moći će se pogledati scenske minijature za mlade „Ana i Mia“ prema tekstu Jelene Kovačić i Anice Tomić i jednočinka “Medvjed” A.P. Čehova te glazbena i scenska gostovanja kolega i suradnika – koncert grupe ONO iz Zagreba, zbora VINS iz Rijeke, Grupa Ze iz Varaždina.

Uz same glumce, festival su zajedničkim snagama gradili i studenti različitih grana Akademije: kiparstva, slikarstva, kostimografije, grafike i novih medija koji su također svojim radom godinama sudjelovali u realizaciji glumačkih produkcija.

Festival su samostalno organizirali studenti Glume i medija, uz potporu Grada Rijeke, Studentskog kulturnog centra i Saveza udruga Molekula.

Cjelokupni program dostupan je na Facebook stranicama „Mladi glumci i glumice gradu Rijeci“.

Ulaz na sve programe je besplatan!