Organizatori festivala pozivaju vizualne, novomedijske i izvedbene umjetnike da do 1. lipnja 2021., do kada je produžen rok, prijave svoje radove na popratni program 8. međunarodnog studentskog filmskog festivala.

Ovogodišnja tema festivala je Tijelo i stoga će se kroz izložbeni program 8. STIFF-a istraživati društveno relevantni načini interpretacije tijela u suvremenom digitalnom okolišu zasićenom slikom.

Festival želi potaknuti pristup tijelu kao produktivnom i kreativnom, tijelu kao procesu čije značenje i kapaciteti variraju ovisno o kontekstu u kojem se nalazi.

Izložba kao popratni program festivala

Kao popratni program festivala, multimedijalnom izložbom organizatori žele kreirati posebno auditivno/vizualno, ali i osjetilno iskustvo koje će dodatno istražiti, razigrati i obogatiti temu, izazivajući naše ideje o tijelu i tjelesnosti, propitujući granice i kapacitete tijela kroz njegove stalne i fluidne interakcije s okolinom.

Izložba je međunarodnog karaktera, no ovim putem STIFF želi staviti naglasak na domaće autore i autore iz regije, te poziva umjetnike da prijave interaktivne objekte, umjetničke akcije, performanse, instalacije,fotografije, GIF animacije ili video radove te ostale oblike digitalnih radova (video igre, web stranice, aplikacije i slično) koji se bave ili dotiču teme tijela u najširem smislu.

Odabrani radovi biti će izloženi tijekom festivala od 4. do 7. studenog 2021.

Rok za prijavu radova je 1. 6. 2021., a sve ostale detalje prijave možete pronaći na festivalskoj web stranici: https://studentfilmfestival.eu/hr/

Prvi hrvatski festival posvećen studentskom filmu

Međunarodni studentski filmski festival / Student International Film Festival (STIFF) prvi je hrvatski međunarodni festival koji je posvećen isključivo studentskom filmu. Pokrenut je u produkciji Filmaktiva i Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci, a ima za cilj predstavljanje najbolje svjetske studentske filmske produkcije. Posvećen je promociji studentskih filmskih radova i osnaživanju filmske i video produkcije u Hrvatskoj i u regiji. Pružajući uvid u radove kolega filmaša, potiče razmjenu ideja i prekograničnu suradnju u području filma, videa i animacije. Ulaz na projekcije ovog neprofitnog festivala je besplatan i to s ciljem upoznavanja što šire publike s iznimno kvalitetnim studentskim filmovima iz cijeloga svijeta.

STIFF je organiziran u partnerstvu sa Art-kinom, a sufinanciran sredstvima Sveučilišta u Rijeci, HAVC-a, Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.

Oznake