Cilj programa je unaprjeđenje poduzetničkih kompetencija, znanja i vještina i pružanje uvida u poduzetničku praksu onima koji posluju u području kulturnih i kreativnih industrija, kao i poticanje razmjene iskustava i umrežavanje dionika iz kulturnih i kreativnih industrija.

U ponedjeljak, 11. travnja predavanje o eCommerce-u održat će strateg za digitalni marketing Goran Čandrlić.

Sljedećeg dana, u utorak, 12. travnja o tome kako stvarati zanimljiv komercijalan foto i video sadržaj radionicu će održati Muamer Mujević iz tvrtke Iconis Digital.

Srijeda je rezervirana za predavanje Jelena Holenko Pirc „Pa što imaš ljudima ovdje pokazati!?“. Sudionici će na predavanju imati priliku saznati što je to navelo jednu Goranku na otvaranje vlastitog poslovanja – male kreativne turističke agencije u Delnicama i kako je iskoristila promociju putem društvenih mreža nakon što je ipak zaključila da njezin zavičaj raspolaže s više nego dovoljno aduta kako bi svijet došao k njoj u zeleno srce Hrvatske.

Panel o game developmentu za početnike

Proljetni ciklus besplatne edukacije „Startup Creative“ završava panelom „Od ideje do tvrtke – game  development za početnike“. U razgovoru koji okuplja trojicu istaknutih stručnjaka u GameDev području – Aleksandra Gavrilovića (Gamechuck, CGDA), Marka Tominića (Red Martyr) i Vedrana Vivode (Crane 51, UPI PGŽ) saznat ćete sve o njihovim počecima u industriji izrade video igara: kako su krenuli, kako su došli do inicijalnog kapitala za financiranje svojih startupova, koje su specifičnosti poslovanja u GameDev industriji i mnoge druge korisne detalje.

Svi događaji započinju u 17 sati, a održavaju se u konferencijskoj dvorani RiHub-a, Ivana Grohovca 1/a.

Više o sadržaju predavanja, radionica i panela te predavačima na mrežnim stranicama Startup inkubatora Rijeka.

Prijave se primaju na startup@rijeka.hr ili 051 209 940 (radnim danom od 8 do 16 sati). U prijavi je potrebno istaknuti: ime i prezime, e-mail adresu, broj telefona i naziv radionice ili radionica za koju/koje se vrši prijava.

Proteklog tjedna održano je prvo predavanje, kada je Vito Maričić, višestruki svjetski prvak i svjetski rekorder u ronjenju na dah, ali i pokretač je novih pravaca i škola, vlasnik domaćih poduzeća, voditelj nekoliko udruga te govornik prepoznat na gotovo svim kontinentima, ispričao je svoju priču o uspjehu u nizu projekata u kojima je sudjelovao kao član ili voditelj.

Startup Creative

Dva nova edukacijska programa – Startup Creative i Startup Lite

„Startup Creative“ je jedan od dva nova edukacijska programa Startup inkubatora Rijeka, a uslijedio je  po završetku Startup Lite programa. Novi programi pokrenuti su kako bi se edukacija u području poduzetništva učinila dostupnijom što većem broju ljudi, a s ciljem unaprjeđenja njihovih poduzetničkih vještina i kompetencija s krajnjim ciljem lakšeg samozapošljavanja te osnaživanja poduzetnika uz dugoročno podizanje povoljnog poduzetničkog ozračja u Rijeci.

Oba programa u potpunosti su besplatna za korisnike, provodit će se dva puta godišnje, u proljetnim i jesenskim terminima, u trajanju od oko mjesec i pol dana i to izvan redovnog inkubacijskog programa Startup Rijeka koji traje osam mjeseci.

Startup inkubator Rijeka

Startup inkubator Rijeka kao integralni dio Odjela gradske uprave za poduzetništvo, od 2013. godine pruža besplatnu  fizičkim osobama koje samostalno ili unutar tima žele steći relevantna znanja iz područja poduzetništva kako bi razvili i unaprijedili svoju poslovnu ideju, do faze kada je ta ideja spremna  za tržište.

Pored edukacija i mentorstava, Startup inkubator korisnicima pruža radni prostor s pratećom infrastrukturom u prostoru RiHub-a, pomoć u izradi i provedbi poslovnog plana, umrežavanje s međunarodnom startup scenom te povezivanje s potencijalnim investitorima.

U Startup inkubatoru trenutno boravi 13. generacija korisnika koja je s programom započela u listopadu 2021.

Više o svim programima na mrežnim stranicama Startup inkubator Rijeka.