Postavljanjem izložbe fotografija u izložbenom prostoru zgrade Grada Rijeke, obilježava se tri godina postojanja Socijalne samoposluge “Kruh sv. Elizabete” projekta Franjevačkog svjetovnog reda. Izložbu koja portretira korisnike samoposluge postavili su volonteri Socijalne samoposluge, a fotografije će osim u izlogu Grada biti postavljene i po cijelom gradu na mjestima predviđenima za plakatiranje. Također u sklopu ovog obilježavanja, još sutra u trajanju od 10 do 16 sati u marketu Tommy (Robna kuća Korzo), volonteri će prikupljati hranu za korisnike samoposluge.

Program obilježavanja 3. rođendana, predstavila je volonterka Socijalne samoposluge Mladena Tadej koja je napomenula da se ovoga puta hrana prikuplja u Tommyju koji se nalazi u centru grada pa se i na taj način ljudima pokušala približiti ideja pomaganja kroz Socijalnu samoposlugu, a inače volonteri svakog vikenda organiziraju akcije prikupljanja hrane i higijenskih potrepština u supermarketima ili trgovačkim centrima.

Tadej je zahvalila Alfredu Mjedi iz Foto Rexa, Vladimiru Sušnju iz Foto Mateja te Blanki Komadina Kufner koji su autori fotografija te tiskari Sušak koja je fotografije pripremila i tiskala.

Ova izložba je prvenstveno zahvala građanima grada Rijeke koji svojim donacijama u živežnim namirnicama i higijenskim potrepštinama, a od nedavno i donacijama u odjeći, obući, kućanskim potrepštinama, igračkama i
ostalim potrepštinama za djecu pomažu svoje sugrađane slabijeg imovinskog statusa. Tadej je i osobno uputila zahvalu građanima, ali i volonterima koji su također važan dio ove priče istaknuvši kako je važno pogledati oko sebe i onoliko koliko smo u mogućnosti pomoći potrebitima.

U 2013. godini kroz Socijalu samoposlugu je prošlo oko 500 volontera koji su odradili oko 15 000 volonterskih sati. U Rijeci su izdane 1 122 korisničke kartice, a mjesečno oko 1 000 korisnika podigne svoj paket namirnica u Socijalnoj samoposluzi.