kosarka

Zeleni su dobro otvorili utakmicu u dvorani Krešimira Ćosića. Luka Pandurić pogađa oba slobodna bacanja, a zatim i Antonio Boban tricu za vodstvo Adria Oil Škrljeva 5:0 nakon pedeset sekundi.

No, stvari ubrzo dolaze na svoje nakon što je proradio Zadarski napad. U trećoj minuti domaćin prelazi u vodstvo nakon što je na semaforu zasvijetlilo 10:7 za Zadar. Ulaskom Stefana Fundića koji postiže sedam koševa, domaćini odlaze na plus devet (22:13) u osmoj minuti, da bi prva četvrtina završila s plus četrnaest za Zadrane (31:17).

I u nastavku utakmice domaćini pokazuju nadmoć te pogađaju s gotovo svih pozicija, da bi u 18 minuti tricom Allena došli na plus dvadeset (56:36). Na veliki odmor otišlo se s rezultatom 60:39.

U prvih dvadeset minuta kapetan Adria Oil Škrljeva Josip Barnjak postigao je deset koševa, dok je prinova Luka Pandurić dao koš manje. Najučinkovitiji u redovima Zadra bio je Bryon Gregory Allen s 12 postignutih koševa.

Treća četvrtina bila je ravnopravna, 19:17 za Zadar, s puno promašaja na obje strane. U 27 minuti gosti su smanjili razliku na minus četrnaest (70:56), ali su do kraja četvrtine domaćini povećali prednost na 79:56.

Posljednjih deset minuta je u znaku Zadra koji na krilima Dominica Gilberta i Uljarevića dolazi do plus trideset. Kod Adria Oil Škrljeva na kraju je najučinkovitiji bio Barnjak s 18 postignutih koševa.

Izvor: Radio Rijeka