Kako je na gradonačelnikovom kolegiju istaknuo direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa, nakon najuspješnijeg Rijeka Adventa do sada i najuspješnije riječke turističke godine, u kojoj je po prvi put ostvareno preko 400 tisuća noćenja, slijedi još jedna značajna gradska manifestacija, Riječki karneval.

Bogati program započinje podizanjem pusta na Antonju, a nastavlja se mnogim dobro poznatim događajima, od Izbora Kraljice Riječkog karnevala i predaja ključeva grada i izbora princa i princeze preko Dječje karnevalske povorke, Maškaranog auto-rallyja Pariz-Bakar i Carnival Snowboard Sessiona do najvažnijeg događaja – Međunarodne karnevalske povorke – koja će ove godine biti održana u nedjelju, 3. ožujka.

Očekuje se oko 10.000 sudionika u stotinjak karnevalskih grupa, koji će prodefilirati gradom pred više od 100.000 Riječana i njihovih gostiju. Kako bi se podigla razina riječkog karnevala, a kao najbolji uvod za 2020. godinu, Turistička je zajednica riječkim karnevalskim grupama osigurati sredstva za izradu četiriju alegorijskih kola.

Svakog vikenda u suradnji s brojnim partnerima organizirat će se maškarane zabave, pa će tako u Export Delti veseliti pet vikenda, dok će u Domu Zamet biti održano čak devet pusnih tanci.

Kao i svake godine do sada, Riječki karneval ima i svoju humanitarnu stranu. Uz brojne humanitarne akcije, i ove će godine Guvernerova palača ugostiti Humanitarni karnevalski bal u organizaciji Rotary kluba Rijeka – Sv. Vid i Pomorskoga i povijesnoga muzeja Hrvatskoga primorja, a uz podršku Grada Rijeke i Turističke zajednice grada Rijeke. Sav prihod namijenjen je nabavci opreme za Kliniku za dječju kirurgiju Dječje bolnica Kantrida.

Grad Rijeka će Riječkom karnevalu 2019. pružiti logističku pomoć te dodijeliti 150 tisuća kuna, koje će se koristiti za organizaciju Dječje i Međunarodne karnevalske povorke te Izbora Kraljice Karnevala i primopredaje ključa grada.

Više informacija na mrežnim stranicama Riječkog karnevala.