Na ovogodišnjem Izboru nastupilo je pet kandidatkinja koje su se u pratnji svojih karnevalskih grupa kroz zabavne igre natjecale za titulu Kraljice Riječkog karnevala.

Samom Izboru prethodile su 3 emisije u kojima su po dvije grupe sa svojim kandidatkinjama odmjerile snage u glazbenim igrama (Riječ na riječ, Te tri gadne riječki, Tunel, AEIOU), briškuli i trešeti, boćama i povlačenju konopa, a svoje su jedinstvene maske, karnevalske i kreativne vještine predstavili i plesnim nastupima te su priredili (su)ludu zabavu za sve karnevaliste i ljubitelje Riječkog karnevala uz omiljene voditelje i poznate goste iznenađenja!

Nekoliko smiješnih igara kao i kraticu šašavog naziva emisije – ČArnival Maškarani Mara(Toni)Sandi – prepoznali su vjerni pratitelji nekadašnjeg ČMM-a, a novi format zasigurno je oduševio sve ljude dobre volje željne dobre fešte kakvu mogu prirediti samo maškare!

Glasanje za Kraljicu Riječkog karnevala odvijalo se putem službene internetske stranice Turističke zajednice grada Rijeke (od 15. siječnja u 20:00 sati do 18. siječnja u ponoć). Glasovi publike  pribrojili su se ocjenama žirija na finalnoj večeri koja se održala danas u Exportdrvu. Tijekom finalne večeri,  dodijele su se i posebne nagrade karnevalskim grupama.

Ovogodišnji karnevalski žiri zasjedao je u slijedećem sastavu: Maja Babin, kraljica Riječkog karnevala 2023., Maja Stepančić, predsjednica Riječke udruge karnevalista, Nikolina Bendra predstavnica Erste & Steiermärkische Bank d.d., Vedrana Petrović , Kraljica Riječkog karnevala 2014. i predstavnica Zagrebačke pivovare d.o.o. i Nikola Peršić iz grupe Koktelsi.

Nova Kraljica dobila je ček za nagradno putovanje za svoju karnevalsku grupu, posebno dizajnirani broš Male Galerije, personaliziranu lentu i buket cvijeća.

Novu Kraljicu u stopu su pratile prva pratilja Sara Priskić iz karnevalske skupine Pom-F-RI i druga pratilja Emma Maljić iz karnevalske skupine Lošinjski karneval, koje su se iskazale svojim plesnim i karnevalskim umijećem. Nagradu za najkarnevalskiji nastup ponijela je Plesna štorija Salsamor, a titulu najkarnevalskije grupe odnijela je karnevalska skupina Lošinjski karneval.

Josip Krmpotić i Barbara Udovičić, izvrstan karnevalski voditeljski duo, osigurao je izvrsnu zabavu i veselu atmosferu, koja se nastavila do kasnih večernjih sati s grupom Fiesta i DJ-em.

Tijekom Riječkog karnevala 2024. očekuju nas brojni zabavni programi i kao i svake godine puno dobre zabave, plesa, unikatnih kostima, a na vama je da dođete i budete što želite.