Sajam poslovaNo, u riječkom Zavodu za zapošljavanje tvrde, tendencija rasta nezaposlenosti ubrzo završava. Posljednji podatak od gotovo 19 tisuća ljudi bez posla mogao bi se, zahvaljujući 3. Sajmu poslova smanjiti.

Slobodnih radnih mjesta ove je godine manje nego ikad

– Njegov cilj je ukazati mladima kako se i koja zanimanja traže na tržištu, kako se zaposliti, poslodavcu omogućiti najboljeg kandidata, vidjeti što tržište radi, i što se nudi – kazala je rukovoditeljica Odjela za posredovanje i pripremu za zapošljavanje HZZ PS Rijeka, Branka Radulović. Suradnja između poslodavca i nezaposlenih presudna je u smanjenju broja nezaposlenih. Upravo će na njoj biti naglasak na predstojećem sajmu koji će ponuditi izobrazbu za nekolicinu najtraženijih deficitarnih zanimanja.

– Trenutno su najaktualniji majstorski ispiti za konobara, kuhara, slastičara automehaničara, imamo stručne osposobitelje kod otvaranja barova, kod pripreme jednostavnih jela i slastica, imamo i nove programe cvijećar aranžer – rekla je stručna suradnica riječke Obrtničke komore, Tamara Dukić.

Svi zainteresirani svoju će priliku za pronaći posao imati od 10 do 17 sati.

Oznake