Nogometaši Orijenta 1919 dvama pogocima u završnici utakmice uspjeli su ublažiti poraz od Rudeša, momčad kojega je suvereno igrala osamdesetak minuta.

Orijent 1919 nikada nije igrao u ovakvom sastavu, izostanci nekoliko standardnih igrača (Tadejević, Mulac, Vidas, Črnko, Kokorović…) uvjetovali su prije svega velike promjene u obrani, a onda u srednjem redu. Dobro je da se oporavio Carlo Berković, ponajbolji vratar Druge HNL uspio je sanirati ozljedu iz Solina.

Zatvorio je Damir Milinović utakmicu prije nego što je počela u rasporedu s trojicom stopera (Fatić, Srzentić, Smolčić), koji nikada prije nisu igrali zajedno. Brzo su na vidjelo izašle slabosti u pokrivanju (među)prostora, Abdurahimi (7, 21) je dvaput okomitim ulascima zdesna naslutio što će se uskoro dogoditi.

Posebice je opasno izgledao Abdurahimijev udarac s ruba kaznenog prostora u 21. minuti, Berković je uspio skrenuti loptu. U 23. minuti Durdov je rutinskom varkom tijela prošao desnom stranom kaznenog prostora, dotrčao praktično do bliže stative prije nego što je pravodobno odigrao Abdurahimiju, koji je zakucao loptu u mrežu iz blizine – 0:1.

Nakon pola sata trener Milinović nemilosrdno je poslao mladoga Milinovića u vatru na zadnju liniju ulijevo ispred Abdurahimija, Srzentić je počeo igrati na desnom boku.

U 43. minuti Abdurahimi je počeo akciju tijekom koje je ispala cijela lijeva strana domaće obrane, Brajković se ubacio po desnom boku i duboko utrčao u kazneni prostor prije nego što je odigrao natrčalom Šariću, koji je u trku loptu poslao u mrežu – 0:2.

Orijent 1919 je u prvom dijelu jednom izgledno ušao u završnicu zahvaljujući Fatiću, koji je s loptom znalački prošao kroz dvije linije, stvorio višak i onda okomito odigrao Monjcu, koji je s loptom zaobišao Bručija u preširokom luku da bi mogao uputiti udarac.

Sve ostalo u igri Orijenta 1919 svelo se na razinu neuspjelih pokušaja da odigraju nešto suvislo u završnici.

Odmah na početku drugoga dijela Durdov je iznudio pogrešku u kaznenom prostoru, Smolčić je skrenuo loptu idealno za Abdurahimija, koji je iz blizine postigao drugi pogodak – 0:3.

Treći pogodak dogodio se nakon što je trener Milinović počeo u obrani igrati na treći način, s četvoricom igrača u liniji (Švrljuga, Fatić, Smolčić, Milinović). U 58. minuti dogodio se prvi udarac u okvir vratiju gostiju, Fućak je protrčao lijevom stranom i desnom nogom loptu poslao u Bručija.

Dvije minute prije u igru je ušao Gerc, Orijent 1919 je počeo napadati s trojicom igrača. U 69. minuti gosti su opet lagano probili zadnju liniju, Darius Jalinous je ubacio slijeva prizemno, Fatić je u duelu s Durdovom loptu skrenuo u mrežu – 0:4. Ništa nije slutilo da će u zadnjih petnaestak minuta gostima pasti mrak na oči!

Smračilo se na Krimeji prije nego što je počela padati kiša i puhati bura, počele su sijevati munje prije nego su se upalili reflektori…

U 79. minuti sjevnula je kontra Orijenta 1919, točnije, Monjac je lijevom stranom pretrčao nekoliko igrača i na ulasku u kazneni prostor desnom nogom pogodio suprotni kut – 1:4.

Minutu kasnije Gerc je kaznio nespretni Bručijev pokušaj driblinga, napadač Orijenta 1919 samo je skrenuo loptu u mrežu ispred vratara gostiju – 2:4. Do kraja utakmice ništa se konkretno nije dogodilo, gosti su odustali od igre, domaćini su bezupješno pokušali kroz pritisak vratiti se u utakmicu.

Utakmica je završila po takvom nevremenu da su igrači obiju momčadi jedva dočekali zadnji sučev zvižduk.

Kalendar događanja

Izložba
 • 27.07. – 27.09.
 • (20:00)

Međunarodna skupna izložba ’90e: Ožiljci’ i samostalna izložba Sandra Đukića i Bojana Salaja

Otvorenje dviju izložbi u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti Rijeka održati će se u utorak, 27. srpnja 2021. od 20 sati....

Detaljnije

Izložba
 • 06.07. – 30.07.
 • (20:00)

Izložba Mislava Lešića Realizam ćorava sokaka u Galeriji Kortil

U utorak 6.7. u 20 sati Galerija Kortil otvara izložbu Mislava Lešića Realizam ćorava sokaka, a za sve zainteresirane izložba će ostati otvorena kroz cijeli 7. mjesec....

Detaljnije

Koncert
 • 31.07.
 • (16:00)

On the Terrace Open Air – party elektronske glazbe

Po uzoru na europske i svjetske trendove po prvi puta se održava „On the Terrace Open Air“, koncept koji obuhvaća glazbu, vizualnu umjetnost te ugostiteljski sadržaj na povijesnoj lokaciji kao što je Trsatska gradina....

Detaljnije

Izložba
 • 02.08. – 14.08.
 • (17:00)

Jednog dana život će biti lijep

U ponedjeljak, 2. kolovoza u Galeriji Kortil (Strossmayerova 1) bit će otvorena audio-vizualna izložba “Jednog dana život će biti lijep” Barbare Matejčić i Ane Opalić, a koju ćete moći posjetiti sve do 14. kolovoza....

Detaljnije

Izložba
 • 04.08. – 31.08.
 • (00:00)

Pet godina glagoljice u Ronjgima 2015.-2020.

U Galeriji Juraj Klović održati će se skupna izložba radova sa internacionalne izložbe umjetničke keramike "Pet godina glagoljice u Ronjgima 2015.-2020."....

Detaljnije

Koncert
 • 07.08.
 • (21:30)

Tedi Spalato i Ante Gelo na Gradini

Tedi Spalato i Ante Gelo nastupiti će na Trsatskoj gradini u subotu 7. kolovoza u sklopu 16. Ljeta na Gradini....

Detaljnije