Prezentacija Rijeke i Kvarnera koja je održana na talijanskom turističkom sajmu BIT u Milanu u veljači te posebna prezentacija projekta Europske prijestolnice kulture koja je također održana tijekom sajma za predstavnike medija i agencija, ostvarila je odlične rezultate o čemu govore i brojni pozitivni članci u talijanskim medijima u proteklim tjednima.

Kako se navodi u priopćenju Turističke zajednice grada Rijeke, nastup na turističkom sajmu i prezentacija održana je u suradnji s Turističkom zajednicom Kvarnera i Hrvatskom turističkom zajednicom odnosno predstavništvom HTZ-a u Italiji.

O jednoj od najomiljenijih destinacija talijanskih turista – Rijeci pisali su brojni talijanski tiskani mediji i portali. Najviše medijskog prostora svakako je posvećeno Rijeci – Europskoj prijestolnici kulture, a pri tome se posebno ističe bogata turistička ponuda te brojni sadržaji koji su na programu tijekom cijele 2020. godine.

U ovom trenutku brojni programi Europske prijestolnice kulture stavljeni su na čekanje zbog svjetske pandemije virusa Covid-19 no popuštanjem epidemioloških mjera propisanih od strane Civilnog stožera Republike Hrvatske nadamo se da će se planirane aktivnosti realizirati u prilagođen obliku i da će Rijeka i projekt Europske prijestolnice kulture i dalje privlačiti interes gostiju.

Brojne medijske članke o Rijeci možete pogledati OVDJE.