Riječki turizam je u 2018. godini ostvario 407.902 noćenja i 155.396 dolazaka, uz stopu porasta turističkog prometa od 22%. Prvi puta nakon niza godina nadmašena je brojka od 400 tisuća noćenja, pri čemu prosječni boravak turista iznosi 3 dana.

Prema podacima iz eVisitor informacijskog sustava, na području grada Rijeke najviše noćenja ostvarili su državljani Njemačke i Italije, a sve veći je broj i turista iz Mađarske, Poljske, Srbije, SAD-a, Francuske, Španjolske i Austrije. Kod kategorije dobnih skupina nastavlja se trend gdje najviše noćenja ostvaruju turisti od 19 do 30 godina te ostvaruju udio od oko četvrtine ukupno ostvarenih noćenja. Vodeći u kategoriji smještaja i dalje je privatan smještaj na koji otpada više od polovice cjelokupnog turističkog prometa Rijeke, a slijede hoteli, hosteli te ostali objekti u nekomercijalnom smještaju.

Riječka subregija bilježi preko osamsto tisuća noćenja, a podaci upućuju na to kako je trend porasta turističkog prometa, pri čemu je 2018. godina bila rekordna godina za Rijeku i riječko područje. Na cijelom području Kvarneru Rijeka s okolicom ostvarila je najveći rast turističkog prometa s postignutim indeksom rasta od 18%.

Statistika TZGR o turističkom prometu u Rijeci u 2018. godini