Nogomet

Rijeka je u zadnju utakmicu ušla znajući da im plasman u drugi donosi jedino pobjeda. Bijela je zaprijetila u trećoj minuti, ali udarac Valjana vratar Miličević izbio je u korner. Bijeli su poveli u šestoj minuti.

Ilinković je silovito potegnuo s dvadesetak metara i lopta je završila u mreži pored ukopanog vratara – 1:0.

Željezničar je uzvratio u devetoj minuti, Ađlan je pokušao s dvadesetak metara, ali Frigan je obranio.

U 11. minuti nova prilika za goste, nakon akcije po desnoj strani i ubačaja u peterac, Madžid se našao u čistoj prilici, ali Frigan je sačuvao mrežu.

Rijeka je uzvratila u 21. minuti, Rovis je pucao iskosa s ruba kaznenog prostora, ali vratar Željezničara je odbio loptu u korner.

Tri minute kasnije nakon akcije po desnoj strani, uslijedio je ubačaj, Brekalo je pucao na pet metara, ali vratar Željezničara je obranio.

U 36. minuti Željezničar je izborio slobodan udarac na 25 metara. Hamza je potegnuo, ali Frigan je lijepo obranio. Rijeka je odgovorila preko Rovisa (39′), ali njegov udarac vratar obranio je vratar Željezničara.

Rijeka je u nastavku krenula po drugi gol i potvrdu plasmana u drugi krug.

U 43. minuti Ajanović je potegnuo sa 16 metara, lopta je završila na spojnici grede i vratnice, a Ilinković je u nastavku akcije pospremio glavom u mrežu – 2:0.

Nova prilika stigla je u 57. minuti, Bilić je izbacio dvojicu braniča, ali udarac je bio preslab i završio je u rukama vratara. Slični scenarij ponovo se dvije minute kasnije, Bilićev udarac opet je završio u rukama vratara.

Željezničar se u igru vratio u 60. minuti. Prvo je Čorić prebacio vratara Frigana, a Putnik izbacio s crte. Ipak gol je ubrzo stigao. Nakon ubačaja iz slobodnog udarca s tridesetak metara, Hukara se izborio za prostor i poentirao – 2:1.

Pogodak je donio malo nervoze u redovima Rijeke jer remi bi ih izbacio s turnira, ali u završnici su stvorili još dvije prilike (Bilić, Frigan) i iako ih nisu iskoristili zadržali su prednost i na kraju izborili četvrtfinale.

Kalendar događanja

Predstava
 • 03.07. – 04.07.
 • (21:00)

“Kralj Edip” – klasik za nove generacije

Jedan od najnagrađivanijih umjetnika iz Cordobe, Luciano Delprato, ponudit će suvremeno čitanje klasične dramske literature te ovaj lektirni naslov mladoj publici....

Detaljnije

Obilazak
 • 04.07.
 • (10:00)

„Neboderi: Grad među oblacima“

Dođite poslušati priču o riječkim neboderima, saznajte kako aktivirati svoj krov uz savjete Sekcije, a na kraju ponesite uspomenu u obliku fotografije ili crteža s radionice skiciranja gradskih vizura....

Detaljnije

Predstava
 • 03.07.
 • (20:00)

Port of Dance: Viktor Černický “PLI”

„PLI“ kombinira 22 stolice i jednog posvećenog čovjeka. Na maloj platformi Viktor Černický odlučno ulazi u pokušaj neodređene konstrukcije, rekonstrukcije i dekonstrukcije svemira...

Detaljnije

Festival
 • 04.07.
 • (10:00)

U Harteru na Kvarteru, u epizodi: Ulični sport

Posjetitelje očekuje vođena planinarska šetnja do Žaklja, radionica urbanog penjanja, prezentacija Skateboard kluba Kvarner, urbana biciklistička tura od Konta do Hartere...

Detaljnije

Festival
 • 04.07. – 05.07.
 • (09:00)

Kantrida FKK 2020: Svečano otvorenje uz ponoćnu operu

Raznolikim programom na plaži Ploče, čiji će vrhunac biti ponoćna premijera “Opere Navale” Zorana Majstorovića, svečano će se otvoriti manifestacija Kantrida FKK 2020 ...

Detaljnije

Izložba
 • 05.07.
 • (11:00)

Likovna izložba “Pul Kaštela”

Na izložbi sudjeluju umjetnici iz svih krajeva Hrvatske, a od 2009. godine izložba je i međunarodnog karaktera....

Detaljnije

Skip to content