U sklopu Plazma sportskih igara mladih, nakon duge pauze u događanjima, Korzo je postalo poprište najveće sportske amaterske manifestacije u Europi.

Vito Smojver, košarkaš KK Kvarner je u pratnji djece iz Centra za autizam, odgoj i obrazovanje zapalio plamen Igara i time označio početak sportskih natjecanja u svom gradu. Mali gosti su otrčali i revijalnu utrku te zasluženo preuzeli svoje zlatne medalje. Za svoje najmlađe sportaše, kao predstavnik grada Rijeke, zdušno je navijao Slaviša Bradić, glavni tajnik Riječkog sportskog saveza i Tihana Butorac iz Plazma Sportskih igara mladih.

”Rijeka je grad s poznatom sportskom tradicijom i ova manifestacija je jedna prekrasna inicijativa koju podržavamo i kojom želimo potaknuti djecu na bavljenje sportom i educirati ih o sportskom načinu života” istaknuo je Slaviša Bradić.

U natjecanjima su sudjelovala djeca s područja Rijeke od 1. do 4 razreda koja su se borila za plasman na državnu završnicu Telemach Dana sporta koja će se održati sredinom srpnja u Splitu.

Sva događanja održana su prema preporukama HZJZ za manifestacije na otvorenom.

Telemach Dan sporta osmišljen kao sportsko-edukativna platforma

Telemach Dan sporta osmišljen je kao sportsko-edukativna platforma čiji je cilj da kroz druženje i sport promiče zdrave stilove života i opće prihvaćene društvene vrijednosti. Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan. Ove godine Telemach Dan sporta organizirat će sportsko-edukativna događanja u 25 gradova i mjesta diljem Hrvatske.

U sklopu događanja promoviran je i projekt Youth Sports Fair Chance koji uključuje učenike iz 70 osnovnih škola iz 6 partnerskih zemalja, a sufinanciran  je od strane Erasmus + Sport programa Europske unije.

”Jako smo sretni što djeci i mladima možemo omogućiti bavljenje sportom, te druženje i socijalizaciju koji su ima toliko nedostajali. Zahvaljujemo svim roditeljima i sudionicima na podršci već 25. godina u gradnji naše sportsko-edukativne platforme, posebno u ovako logistički izazovnim vremenima. Zdravlje i sigurnost sudionika su nam uvijek na prvom mjestu te se nadamo da ćemo uskoro biti u mogućnosti organizirati naša događanja uz velik broj natjecatelja i gledatelja kako smo i navikli”, istaknula je Tihana Butorac iz Plazma Sportskih igara mladih.

 

Kinder turnir u košarci

Rijeka je također ugostila još jednu popularnu sportsku disciplinu: Kinder turnir u košarci. Najbolji mladi košarkaši i košarkašice putuju u Split gdje će braniti boje svojih županija i družiti se s djecom iz cijele Hrvatske.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen s tradicijom dugom 25 godina, promovirajući zdravi način života i društvene vrijednosti među djecom i roditeljima. Iako se Igre bave amaterskim sportom, sve aktivnosti se rade prema standardima profesionalnih natjecanja koja uključuju profesionalne sportske terene, educirane suradnike kineziologe i profesore tjelesnog odgoja, profesionalne suce, delegate i vrhunski event management.

Kalendar događanja

Predstava
 • 20.09.
 • (19:30)

Premijera mjuzikla „Baciami, Cate“ u riječkom HNK-u

Talijanska verzija popularnog mjuzikla „Kiss me, Kate“, u režiji i koreografiji Tihane Strmački, a pod glazbenim vodstvom Filip Gjuda...

Detaljnije

Razgovor
 • 22.09.
 • (19:00)

Bik Van der Pol / umjetnička rezidencija i artist talk

Razgovor s umjetničkim dvojcem Bik Van der Pol o njihovoj umjetničkoj praksi i dojmovima o Rijeci ...

Detaljnije

Izložba
 • 22.09. – 07.10.
 • (19:00)

Izložba “Glowing Globe: Artificial Art Alienated” u Kortilu

Izložba će predstaviti različite pozicije u medijskoj umjetnosti, propitivanje, eksperimentiranje i promišljanje fenomena umjetne inteligencije u velikom broju umjetničkih radova....

Detaljnije

Književni susret
 • 23.09.
 • (19:00)

Knjiga na nezgodnim mjestima: Jasen Boko u Omišlju (s naftnim terminalom u pozadini)

Gradska knjižnica Rijeka najavljuje druženje s Jasenom Bokom, poznatim hrvatskim putopiscem i dramaturgom...

Detaljnije

Predstava
 • 23.09.
 • (20:00)

Komedija “Jel’ tako, Zorane?” dolazi nasmijati Riječane

Kazalište Moruzgva ponovno gostuje u Rijeci, ovoga puta sa svojom najnovijom predstavom nastalom u koprodukciji s Kazalištem Marina Držića iz Dubrovnika...

Detaljnije

Izložba
 • 25.09. – 15.10.
 • (00:00)

“Južna sazviježđa: poetike nesvrstanih” u Galeriji Filodrammatica

Izložba skupine autora u sklopu šesnaestog izdanja interdisciplinarnog festivala "Moje, tvoje, naše" ove godine posvećenog temi Pokreta nesvrstanih....

Detaljnije