Korzo su ove godine okupirali eskimi, zečići, kauboji, vitezovi i princeze, voće i povrće, žabe, ronioci i brojni drugi likovi, a ispod boja i šljokica pokazali si su se dječji osmijesi, najbolji pokazatelj kako za budućnost Riječkog karnevala nema straha, dok ima onih najmanjih koji u karnevalskim događanjima uživaju i zajedno sa svojim odgojiteljicama u vrtićima, učiteljicama u školama i roditeljima vrijedno cijele godine rade na osmišljavanju i izradi kostima s kojima će se predstaviti na Korzu.

Prijem za maškarice u Gradu Rijeka

Uoči samog početka povorke na glavnoj pozornici na Korzu nastupile su Prve riječke mažoretkinje, zborovi Male Tratinčice i Tratinčice i Kim Verson, a istovremeno se u Salonu Grada Rijeke održavao tradicionalni prijem za predstavnike maškaranih grupa s kojima su se susreli riječki gradonačelnik Marko Filipović, njegovi zamjenici Sandra Krpan i Goran Palčevski te Meštar Sandi i kraljica Karnevala Sara Đukić koji su također bili i predvodnici maškarane povorke na Korzu.

Dječja karnevalska povorka kao i svake godine dobra je uvertira u 41. Međunarodnu karnevalsku povorku koja će se na Korzu održati 11. veljače, a više informacija o ostalim programima ovogodišnjeg Riječkog karnevala dostupno je na web stranici Turističke zajednice grada Rijeke.