Rijeka je sezonu završila na četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice, a jedini gol na subotnjoj utakmici postigao je Jorge Obregon u drugoj minuti utakmice.

Velkovski je sjajno odigrao dubinsku loptu, Obregon je pobjegao obrani Dragovoljca i poentirao – 1:0. Rijeka je nastavila napadati, ali udarci Murića (10′) i Vuka (15′) nisu predstavljali opasnost.

U 19. minuti Obregon je lijepo ostavio loptu za Murića na rubu kaznenog prostora, ali Galešić ga je uspio omesti dovoljno da udarac ne bude kvalitetan.

Rijeka je veliku priliku imala u 27. minuti. Murić je odlično prošao po desnoj strani, ušao u kazneni prostor i ubacio, ali Selahijev udarac glavom ispred gola otišao je pored vratnice.

Karrica je pucao u 30. minuti, a dva udarca Murića u 32. i 37. minuti nisu predstavljali opasnost za gostujući gol.

U 41. minuti Velkovski je odnio jednu loptu i uspio proigrati Vuka na lijevoj strani kaznenog prostora. Vuk je vratio loptu Velkovskom na 14 metara, ali umjesto udaraca, branič Rijeke pokušao je gurnuti za Murića što mu nije pošlo za rukom.

I onda je u zadnjim trenucima prvog dijela Dragovoljac skoro izjednačio. Velika prilika za goste. Karrica je ubacio s lijeve strane, Kukoč ostao sam na desetak metara, ali udarac glavom nije bio precizan.

U 56. minuti na istoku je osvanuo transparent – “Važ je naš – Forza Fiume” što je izazvalo pljesak svih navijača. U 65. minuti uslijedila je gužva pred golom Rijeke nakon kornera Dragovoljca, Smolčić je u posljednji čas izbio loptu ispred Vulikića.

Na drugoj strani, u 71. minuti, lijepi dupli pas Obregona i Abassa, udarac Obregona s 18 metara otišao je preko grede.

Kako se utakmica približavala kraju igra je postajala sve rastrganija, Dragovoljac je u posljednjim trenucima nakon ubačaja imao veliku priliku, ali udarac je blokirao Lepinjica.

Kalendar događanja

Izložba
 • 27.06. – 09.07.
 • (19:00)

Putujuća izložba fotografija “Tokyo Before / After” u Kortilu

Izložba predstavlja profil Tokija kroz umjetnost fotografije, pri čemu se prizori iz 1930/1940-ih izlažu kao suprotnost onima nastalima nakon 2010. godine...

Detaljnije

Književni susret
 • 07.07.
 • (20:00)

Knjiga na nezgodnim mjestima: Dino Pešut u pothodniku ispod autoceste na Krnjevu

U četvrtak 7. srpnja u 20 sati u pothodniku na Krnjevu koji prolazi ispred autoceste, a u kojeg se ulazi iz Medovićeve ulice održat se novi susret iz ciklusa Knjiga na nezgodnim mjestima Gradske knjižnice Rijeka....

Detaljnije

Festival
 • 07.07.
 • (21:00)

Lela Kaplowitz Trio stiže na Festival Štikla

Cijenjena hrvatska jazz vokalistica sa svjetskim glazbenim iskustvom Lela Kaplowitz je nastupala u Madison Square Gardenu, Birdlandu i Blue Noteu u New Yorku, na mnogim prestižnim jazz festivalima te s vrhunskim jazz glazbenicima diljem sv...

Detaljnije

Koncert
 • 07.07. – 08.07.
 • (20:00)

LET 3 otvara Riječku zvečku

Veliko otvaranje festivala Riječka zvečka uz neprikosnovene vladare koncertnih pozornica - riječki Let 3...

Detaljnije

Koncert
 • 12.07.
 • (20:00)

Kultur Shock u Rijeci!

Atipični i politički bezobrazni sa sevdahom, punkom i rockom u savršenoj kombinaciji, u Rijeku dolaze nabrijani da bi vas ”kulturno šokirali”!...

Detaljnije

Koncert
 • 13.07.
 • (21:30)

Koncert Nine Badrić na Trsatskoj gradini

U okviru Ljeta na Gradini, u drijedu, 13. srpnja, u 21.30 sati, koncert će održati Nina Badrić, jedna od najcjenjenijih hrvatskih pjevačica...

Detaljnije