Lungomare Art umjetnici vratili su se na Kvarner u studijske posjete Brseču, Crikvenici i Voloskom kako bi što bolje upoznali odabrane lokacije za potrebe istraživačkog procesa koji će rezultirati trajnim umjetničkim instalacijama koje čine dio projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Danska umjetnica Sofie Thorsen u drugoj je posjeti pitoresknom Brseču boravila do 21. srpnja gdje je nastavila svoje istraživanje i pripremu za izradu umjetničke instalacije koja će biti postavljena u parku pored boćališta na ulazu u Brseč, a bavit će se temom zatvaranja jedine brsečke škole nakon 175 godina kontinuiranog rada. Slovački umjetnički duo Ilona Nemeth i Marian Ravasz u svojoj su trećoj posjeti Crikvenici gdje će boravit od 22. srpnja do 2. kolovoza. Prilikom ovog posjeta dodatno će razraditi temu kojom se bave, a to je povijest Crikvenice u 20. stoljeću tj. njeno gostoprimstvo, otvorenost za turiste, ljude kojima je bila potrebna zdravstvena skrb ili sklonište tijekom Domovinskog rata.

Češki umjetnik Jiri Kovanda u drugoj je posjeti atraktivnom Volosku gdje će od 23. do 26. srpnja nastaviti sa svojim istraživanjem usmjerenim na izradu umjetničke instalacije koja će biti postavljena u centru Voloska, na trgu u ulici Andrije Štangera. Kovanda se u svojem radu, kroz umjetničko – edukacijski dijalog s mladom umjetnicom iz Opatije, Nikom Laginjom, bazira na bioraznolikosti i povijesti lokalne prirode.

Lungomare Art programski je pravac u sklopu kojega će se u javnom prostoru na 10 odabranih lokacija u Brseču, Lovranskoj Dragi, Voloskom, Ribarnici u Rijeci, na riječkoj plaži Grčevo, Kostreni, Crikvenici, Loparu na Rabu, Baški na Krku i Malom Lošinju postaviti trajne umjetničke instalacije. Umjetnike za ovu trajnu izložbu na otvorenom, odabrao je renomirani europski kustos Michal Koleček. Svi umjetnički radovi tiču se određenih specifičnosti samog mjesta u kojem se postavljaju, posebnosti koje u određenoj mjeri povezuje baštinu i sadašnji trenutak, a važne su za lokalno stanovništvo.