Gostovanje u UGIN Filmskog vrta odvijat će se zahvaljujući podršci Varaždinske županije i Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC).

UGIN Filmski vrt, inkluzivni program riječkih udruga Filmaktiv i Udruge gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije, pokrenut je kroz projekt Film svima kroz koji od 2016. prevode i prilagođavaju filmove nastale na hrvatskom jeziku za gluhe i nagluhe te slijepe i slabovidne osobe. Od 2022. UGIN Filmski vrt uz prvo inkluzivno kino na otvorenom, smješteno u vrtu Udruge gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije, poprima i putujući karakter te posjećuje Varaždinsku županiju te time postaje prvo hrvatsko putujuće inkluzivno kino.

Uz gostovanje u III. osnovnoj školi Varaždin, zatvoreno za javnost, bit će održane i dvije javne projekcije uz besplatan ulaz — prva, uz radionicu medijske kulture i hrvatskog znakovnog jezika u sklopu projekta Film svima svugdje, s početkom u 18:00 za mališane kada je na rasporedu Ježeva kuća, redateljice Eve Cvijanović (Bonobostudio) i drugu s početkom u 19:00 za odrasle kada je na rasporedu Ustav Republike Hrvatske, redatelja Rajka Grlića (Interfilm).

Ulaz na sve projekcije je slobodan te su svi dobrodošli.

(Foto: Ivan Vranić, Film svima press)