Posljednji turnir Riječani su odradili u Kranju, prvog su dana pobijedili Triglav, nakon toga protiv Vojvodine osigurali prvo mjesto, a posljednjeg dana upisali i prvi poraz. Utakmica protiv Proletera iz Zrenjanina možda je malo pokvarila dojam, ali nimalo nije umanjila uspjeh kojega su izabranici trenera Igora Hinića ostvarili.

– Rekao sam i ja to dečkima, ali vjerojatno je bilo veliko emotivno pražnjenje nakon utakmice protiv Vojvodine, koja je stvarno bila naša najbolja utakmica ove godine. Svaka čast dečkima, čestitam im na ovom uspjehu, A-1 Regionalna liga je teška, protivnici su bili dobri, po mjeri, mislim da nam je jako puno koristila za sazrijevanje. Mislim da je momčad jako napredovala u toj ligi, govori Igor Hinić.

Unatoč tom posljednjem porazu Hinić ne krije da je iznimno zadovoljan ostvarenim.

– To je jako veliki uspjeh momčadi polovica koje će idući tjedan nastupiti na juniorskom prvenstvu. Mislim da to dovoljno govori. Presretan sam da smo si postavili cilj kojega smo ostvarili, kao trener sam imao biti želju među prve dvije momčadi, a na kraju smo natjecanje okončali na prvom mjestu. I izborili smo te dvije kvalifikacijske utakmice za Premijer ligu. Prvu utakmicu protiv Triglava smo odigrali kvalitetno, utakmica protiv Vojvodine je bila najkvalitetnija, a nakon treće sam dečkima rekao da se uvijek može tražiti alibi, ali treba krenuti od sebe. Ako iz te utakmice nešto naučimo, onda smo i tim porazom jako puno dobili, nastavit će trener Primorja EB.

Prva kvalifikacijska utakmica trebala se igrati 19. ožujka, no prebačena je za početak travnja, suparnik će Riječanima biti splitski Mornar Brodospas, momčad protiv koje se može igrati.

– Protiv Mornar Brodospasa smo ove godine igrali dva puta, oba puta su nas pobijedili. Naravno da neće biti kalkulacija, mi ćemo tražiti svoju šansu, ali smo svjesni kvalitete Mornara koji je momčad ista kao i prošle godine. Za razliku od nas. Naravno da ćemo tražiti svoju šansu, nastavlja Hinić.

Premijer liga je druga dimenzija u odnosu na A-1 Regionalnu ligu, ali i lijepa prilika za mlade igrače da iskustvo stječu u društvu ponajboljih europskih klubova.

– Između momčadi sa začelja Premier lige i momčadi s vrha A-1 Regionalne lige možda nema tako velike razlike, ali svi klubovi s vrha Premier lige su nešto sasvim drugo. Mi smo za sada napravili fenomenalan rezultat, ako se napravi nešto više od toga, uspjeh bi bio kud i kamo veći. No, dečkima ne treba stavljati nikakav pritisak. Što se dogodi, dogodit će se. Ako se i uđe u Premier ligu, onda treba razmišljati na način da se u njoj i ostane. To bi bio ispravan put. Dakle, da se ne ide u Premier ligu pa da nam se onda dogodi egzodus igrača kakav nam se dogodio ove sezone.

Onda to ne bi imalo nikakvog smisla. Ali jasno je da bi našim mladim igračima jedan takav uspjeh bio ekstra izazov u novoj sezoni, što je i normalno za svakog mladog igrača koji dođe do jedne stepenice i onda želi iskoračiti na drugu. Uvjeren sam da ćemo se spremiti na najbolji mogući način, dat ćemo sve od sebe i vjerovati da nam to može donijeti uspjeh, zaključit će Igor Hinić.