S 29. na 30. siječanj 2010. godine radijskim eterom po prvi se oglasio Radio Sova – zajednički program Hrvatskog radija – Radija Rijeka i Sveučilišta u Rijeci. Od tada studenti riječkih fakulteta svakodnevno kreiraju radijski program, a prošle su subote u klubu The Beertija na Trsatu proslavili 10 godina postojanja, uz nastupe bendova s riječke glazbene scene koju i sami promoviraju i prate.

Program je započeo uz prisjećanja na najveće pogreške koje su se studentima dogodile u eteru, a nastavio uz nastup benda Muhe. Muhe inače već pet godina sudjeluju na koncertima Sovinih rođendana, a i sam član benda je u svoje studentske dane bio sova. Kasnije su na scenu stupili The Siids, a za afterparty su bili zaduženi sami članovi Radija Sove koji su puštali glazbu po svom izboru.

Redakciju Sove čini dvadesetak studenata i studentica s gotovo svih riječkih fakulteta, raspodijeljenih u nekoliko redakcija – informativnu, kulturnu, sportsku i glazbenu. Svakog dana, ili bolje rečeno, svake noći program realiziraju najmanje tri osobe – glazbeni urednik i voditeljsko-novinarski par. A kroz 10 godina kroz redakciju je prošlo više od stotinu  studenata.

Upravo zbog činjenice što u Rijeci ne postoji studij novinarstva, Radio Sova je prilika da studenti i studentice zainteresirani za rad u medijima, prvenstveno na radiju, dobiju uvid i praksu u funkcioniranje radijske stanice, kao novinari, voditelji, glazbeni urednici, realizatori programa, reporteri ili urednici.

Radio Sova nije jedini hrvatski studentski program. Uz Rijeku, studentske radijske programe imaju još Dubrovnik (UNIDU), Osijek (Brtva Glave, Radio UNIOS), Split (Radio Kampus), Pula (Radio X-ica), Koprivnica (Radio Pressedan) i Zagreb (Radio Student).