U sklopu riječkog izdanja 18. Festivala europske kratke priče u OKC-u Palach predstavljen je projekt naziva Vozim ti priču prilikom kojeg je petero pisaca i spisateljica iz Rijeke ušlo u razgovor s lokalnim taksistima.

U suradnji s projektom Rijeka 2020 – EPK te Centrom za kreativno pisanje, Dunja Matić Benčić, Željka Horvat Čeč, Davor Mandić, Tea Tulić i Milan Zagorac u Palachu su čitali svoje priče te s mnogobrojnom publikom dijelili svoja iskustva s projektom. Svaki od njih je tijekom jedne vožnje u taksiju porazgovarao s taksistom i na temelju tih kratkih intervjua napisao po jednu kratku priču. Neke od priča su bile usko vezane uz taksiste i prirodu njihovog posla, dok su druge bile inspirirane nešto apstraktnijim, emocionalnijim doživljajima kao što je sama razmjena različitih životnih iskustva.

Tijekom razgovora koji je moderirao novinar Vid Barić bili su prikazani i kratki filmski uradci Maše Drndić i Igora Paulića kojima su dokumentirani razgovori autora i vozača. Možete ih pogledati na službenom YouTube kanalu Rijeke 2020, a cjelokupni program ovogodišnjeg Festivala europske kratke priče možete pronaći ovdje.