Protekli vikend bio je jako uspješan za prvu ekipu mlađih juniorki Kluba sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris. Od 2. do 4. svibnja nastupile su u Švicarskoj, na Swiss youth competition u Luganu, jednom od natjecanja u LEN kalendaru.

Na prvenstvu u Zagrebu nastupili su svi hrvatski klubovi osim zagrebačkog Medveščaka, a Prvenstvo je pokazalo dominaciju Primorja Aqua Marisa iz Rijeke i Špoljarić sinkro kluba iz Zagreba. Uz plivačice iz ta dva kluba koje su podijelile zlata i srebra, dvije brončane medalje osvojile su plivačice Dolfine iz Splita.

Za Primorje Aqua Maris nastupile su Rebecca Domika, Mia Šestan, Tea Mustać, Iva Matanović, Petra Mladenić, Magdalena Radovčić i Katja Turković u disciplinama solo, duo, tim i kombinacija. Trenerica seniorske ekipe je Monica Marinelli.

Najuspješnija disciplina za Primorjašice bila je solo u kojoj su Rebecca Domika i Mia Šestan osvojile zlatnu odnosno srebrnu medalju i to s velikom bodovnom razlikom što je samo potvrdilo dominaciju riječkih plivačica u toj disciplini, pogotovo Rebecce Domike. Duet u sastavu Rebecca Domika i Mia Šestan s rezervom Teom Mustać osvojio je prvo mjesto, dok su u disciplinama tim i kombinacija osvojene srebrne medalje odnosno druga mjesta iza zagrebačkog Špoljarić sinkro kluba.

Vrhovni sudac Prvenstva bila je Marija Šavko iz Rijeke koja
je sigurno vodila suđenje.

Državna prvenstva u sinkroniziranom plivanju nastavljaju se
9. i 10. travnja 2016. u Rijeci i to prvenstvom za mlađe juniorke na kojem Primorje
Aqua Maris očekuje nove zlatne medalje i državne prvakinje. U Rijeci će najveći konkurent za medalje Riječankama
biti zagrebački Medveščak.

Ove godine 16. radicionalni Primorje synchro cup, održat će se iznimno 22. do 26. travnja, a bit će posebno svečan
za Primorje Aqua Maris budući da Klub slavi 20 godina uspješnog samostalnog
djelovanja.

Sve je to samo najava najvećeg ovogodišnjeg natjecanja u
Hrvatskoj – Europskog juniorskog prvenstva u sinkro plivanju koje će se održati
u Rijeci od 22. do 26. lipnja za koje se juniorska reprezentacija priprema na
Bazenima Kantrida.