U Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, Krešimirova 26c, u organizaciji Hrvatskog društva pisaca, danas s početkom u 19 sati održat će se riječka komemoracija za preminulog pisca i prevoditelja Bekima Sejranovića.

Bekim Sejranović u Rijeci je proveo značajni dio svoga života pa ova komemoracija za mnoge Riječane koji su s njime prijateljevali i surađivali tijekom godina predstavlja oproštaj od dragog sugrađanina.

Ispred Hrvatskog društva pisaca na komemoraciji u MMSU-u govorit će Nikola Petković. Članovi riječke skupine RiLit – Dunja Matić Benčić, Gordana Brkić Žagar i Milan Zagorac – čitat će citate iz Bekimovih književnih djela. Također, od Bekima će se oprostiti i glazbenici – Zlatko Gostić Vojo, koji je s Bekimom imao zajednički glazbeni bend Paranoya, te Zoran Prodanović Prlja koji će prirediti odabir glazbe iz vremena kada je Bekim bio dio riječke glazbene scene.

Osim kao oproštaj, večer komemoriranja u Rijeci zamišljena je i kao druženje sviju koji su Bekima poznavali i bili dotaknuti njegovim životom i njegovim djelima.