U Centru Zamet komemoracijom je odana počast preminulom doajenu sportskog novinarstva, Orlandu Rivettiju.

Od Orlanda Rivettija, koji je u nedjelju, 18. listopada preminuo u 69. godini, oprostili su se obitelj, prijatelji i kolege.

Izrazivši sućut obitelji, supruzi Mariji te sinovima Igoru i Alenu, riječki gradonačelnik Obersnel istaknuo je kako je teško prihvatiti činjenicu da Orlando Rivetti više nije među nama i da se više nećemo susresti s njegovim osmijehom, njegovim pozdravom, vedrinom, njegovim legendarnim brkom.

Vrstan novinar, sportski djelatnik, cijenjen među svojim kolegama i suradnicima, s puno strasti i ljubavi pratio je sportska zbivanja u našem gradu. Jer Orlando je bio veliki profesionalac koji je sa zavidnom lakoćom osvajao srca svojih gledatelja i čitatelja dijeleći s njima svoju ljubav prema sportu, gradu i omiljenom mu Klubu. Orlando  je bio istinski, pravi Riječanin, ali i čovjek po kojem je Rijeka, s vremenom postala prepoznatljiva“, kazao je gradonačelnik Vojko Obersnel.

Komemoracija za sportskog novinara Orlanda Rivettija

O Orlandu Rivettiju nije govorio samo kao gradonačelnik, već i kao prijatelj s kojim je na nedjeljnim kavama razmjenjivao mišljenja, od sportskih do svakodnevnih tema.

Orlando će nedostajati svima nama koji smo ga poznavali kao iznimnog i osebujnog čovjeka, jedinstvenog duha, energičnog, upornog i aktivnog u svim segmentima sportskoga i društvenog života Rijeke“, kazao je gradonačelnik Obersnel.

Jura Ozmec u ime Hrvatskog novinarskog društva i Hrvatskog zbora sportskih novinara istaknuo je veličinu Orlanda Rivettija, jednog od posljednjih predstavnika klasičnog hrvatskog sportskog novinarstva.

Hvala ti što si ostavio ogroman i osjetan utisak u riječkom i hrvatskom sportskom novinarstvu, hvala ti što sam i sam imao priliku biti dio svijeta u kojem je bilo dovoljno reći samo Orlando, a da svi znaju o kome se radi“, kazao je Ozmec.

U ime HNK Rijeke, zamjenik sportskog direktora Ivan Mance istaknuo je kako Orlandovom smrću kao „nije otišao samo jedan čovjek, nego kao da je umro cijeli naš grad“. U ime Kluba riječkih olimpijaca Aramis Naglić istaknuo je veliko nasljeđe koje je ostalo nakon godina sportskog rada Orlanda Rivettija.

Komemoracija za sportskog novinara Orlanda Rivettija

Komemoraciju je vodio sportski novinar Kristian Sirotich.

Orlando Rivetti se u preko 40 godina bavljenja novinarstvom etablirao kao kroničar zbivanja u Rijeci i na Kvarneru. Bio je jedan od vodećih nogometnih i košarkaških novinara u Hrvatskoj, a izvještavao je s brojnih europskih i svjetskih prvenstava te Olimpijskih igara. Pisao je za La Voce, Novi list, Jutarnji list, Sportplus, Sportske novosti te uređivao i vodio emisiju “Orlando” na Kanalu Ri.

Godine 2012. dobio je nagradu za životno djelo Hrvatskog zbora sportskih novinara. Godišnju nagradu Grada Rijeke dobio je 2000. godine za doprinos afirmaciji sportskog novinarstva.

Kalendar događanja

Izložba
 • 24.10. – 23.01.
 • (10:00)

“51000 Balthazargrad” u riječkom MMSU-u

U Rijeci se otvara velika, vesela i šarena izložba koja će razgaliti srca malih i velikih posjetitelja, svih koji poštuju srce i izumiteljski nerv nezaboravnog Profesora Balthazara...

Detaljnije

Izložba
 • 19.11. – 11.12.
 • (19:00)

MikoMitologije – biotehnološka instalacija slovenske umjetnice Saše Spačal

Multimedijalna izložba temeljena na priči o izumu "mikomitoloških strojeva" koji ljudima omogućuju uspostavljanje komunikacije s micelijem koji premrežuje Zemljinu koru...

Detaljnije

Izložba
 • 12.11. – 31.12.
 • (00:00)

“Otisak misli” Morane Bruketa Pertaut u galeriji “Bruketa 2”

Morana Bruketa Pertaut u najnovijim radovima svoj interes fokusira na apstraktnim i sasvim jednostavno osmišljenim formama...

Detaljnije

Projekcija
 • 01.12. – 07.12.
 • (17:00)

Riječka premijera filma “Kumek” Darija Juričana

Film o kojem govori cijela Hrvatska konačno stiže na veliko platno Art-kina, 1. prosinca u dvostrukom terminu prikazivanja....

Detaljnije

Predstava
 • 21.11. – 06.12.
 • (23:30)

Online predstava ‘Labirint’

‘Labirint’ je dirljiva životna drama koja publici pruža rijedak uvid u nevjerojatan um čovjeka zarobljenog u društvu koje nije dostatno evoluiralo....

Detaljnije

Izložba
 • 02.12. – 15.12.
 • (17:00)

Izložba “Naturalna semantika” Azre Svedružić i Demirela Pašalića

Naturalna semantika multimedijalna je izložba koja istražuje mogućnost dijaloga između prirode ljudi, prirode djela i prirode...

Detaljnije