Riječka delegacija u posjetu Gradu Mariboru na poziv mariborskog gradonačelnika

Teme razgovora koji se vode tiču se suradnji Rijeke i Maribora na više područja – od suradnje u području kulture, osobito na projektu Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, preko suradnje u području zdravstva u smislu jačanja kapaciteta i razmjene stručnih iskustava, suradnje na zajedničkim projektima i programima u osnovnim školama, sve do povezivanja u području gospodarstva između tvrtki iz dvaju gradova i regija.

Uz gradonačelnika Obersnela u Mariboru borave Sanda Sušanj, pročelnica Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo, doc. dr. sc. Vladimir Mozetič, dr. med,  ravnatelj Doma zdravlja Primorsko – goranske županije, Irena Kregar Šegota,  direktorica Sektora za razvoj i strateška partnerstva Rijeka 2020 d.o.o. i Doris Šajn, voditeljica Kabineta gradonačelnika.

Teme razgovora koji se vode tiču se suradnji Rijeke i Maribora na više
područja – od suradnje u području kulture, osobito na projektu Rijeke
2020 – Europske prijestolnice kulture
Ispred Grada Maribora, osim gradonačelnika Fištravca, susretu prisustvuju Marko Kovačič, savjetnik gradonačelnika za gospodarska pitanja, Marjeta Kristofić Jamnik, voditeljica Kabineta gradonačelnika, Brigita Gajzer Pliberšek, voditeljica Ureda za odgoj i obrazovanje, Tatjana Rebernik, voditeljica sektora za obrazovanje, Daniel Sajko, voditelj Ureda za kulturu i Metod Dolinšek, tajnik Crvenog križa Maribora.

Među ostalim razgovara se i o iskustvima Maribora kao Europske prijestolnice mladih, odnosno o mladima kao posebnoj publici s kojom su Mariborčani radili u okviru EPK, te o iskustvima suradnje s turističkim sektorom tijekom EPK godine. Riječku delegaciju posebno zanima program urbanih vrtova koji je postao uspješno nasljeđe mariborskog EPK projekta, kao i uključivanje manjina.