Povodom Dana grada Rijeke, Dana sv. Vida, u Galeriji Principij je otvorena izložba Rijeka i Riječani. Izloženi radovi rezultat su foto-radionice Fotografski doručak u Rijeci održane u organizaciji Foto kluba Rijeka. Na radionici (koju je vodio predsjednik Foto kluba Rijeka Borislav Božić) sudjelovalo je dvadeset autora iz Rijeke, Kastva i jedan autor iz Sežane iz Slovenije.

Svaki od autora je imao priliku za izložbu priložiti nekoliko fotografija na danu temu Rijeke i njenih građana te grada kao Europske prijestolnice kulture.

Izložene fotografije se međusobno formalno razlikuju te se kreću od dokumentarističkih prizora do metaforičnih i apstraktnih slika. Arhitektonski detalji, široke panorame, fotografije subjekata u pokretu, itd. – sve fotografije, od onih afirmativnih do onih nešto kritičnijih, dočaravaju doživljaj Rijeke u punom spektru boja.

Izložbu posvećenu gradu i njegovih stanovnicima u svjetlu priprema za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine otvorili su Borislav Božić i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Izložbu imate priliku pogledati do 22. lipnja.