Odbojka

Posebno u ogledima domaćina, i posebno u finalu, u kojem su za lijepu i ugodnu navijačku kulisu bili zaslužni i bučni navijači Vukovara, njih pedesetak. No, nisu imali previše razloga za pjesmu na samom otvaranju utakmice, za razliku od njezinog daljnjeg tijeka.

Naime, Riječanke su u uvodnoj dionici povele 8:2, a gošće su priključak počele loviti tek nakon prvog tehničkog time-outa. Ali već na sljedećem „prisilnom odmoru“ Riječanke su bile u „debelom plusu“ (16:11), koji se na samom kraju seta pretvorio u „minus“. Vukovarke su napravile veliki preokret i rezultatom 25:22 povele 1:0.

Drugi set ponudio veliku neizvjesnost na parketu. Iako su u tri navrata imale +3 (11:8, 14:11 i 15:12), domaće igračice prednost su do kraja prokockale. Gošće su završnicu odradile kvalitetnije i nakon sat vremena igre na semaforu je, nažalost brojne riječke publike, pisalo 2:0 za Vukovar.

Igračicama trenera Tonka Sabljića ubrizgana je dodatna doza samopouzdanja te su nakon startnih -2 (0:2) u trećem setu serijom 5:0 još malo udaljile Riječanke od toliko željenog trofeja u svom dvorištu. Domaćin pronalazi snage za povratak, ali samo do 7:7 u tom periodu igre. Sve je do pred  kraj susreta išlo na stranu njihovih protivnica, a onda su im igračice trenera Lovrinova odlučile barem malo otežati put prema pobjedi.

Međutim, prekasno! Bivša igračica Rijeke Ana Starčević je neobranjivimservisom u ambijentu dostojnom značaja susreta zaključila priču. Vukovarke su u svoje vitrine zasluženo pospremile još jedan pehar….

Rijeka – Vukovar 0:3 (22:25, 24:26, 23:25)
RIJEKA Dvorana Mladosti. Gledatelja: 1000. Suci: Hranić i Milinović (oba Zagreb).

Rijeka: Došen, Pilepić, Zdrilić, Kamauli, Popić, Savić, Milosavljević, Ćutuk, Magdić, Fabris, Brčić, Sušić. Trener: Igor Lovrinov.

Vukovar: Novalić, Rajković, Grubiša, Draženović, Čolan, Mrđanov, Starčević, Đuričković, Marčinko, Čirić, Džamarija, Stipanović. Trener: Tonko Sabljić.

Splićankama bronca

Treće mjesto na završnici Kupa osvojile su odbojkašice Splita 1700, i za to im je bilo potrebno nešto malo više od sat vremena. Nije samo rezultat u sva tri seta bio 25:23, nego su se tri dionice odigrale po gotovo identičnom scenariju. Splićanke su u samu njihovu završnicu ušle s nekoliko poena prednosti, no Kaštelanke su se pobrinule da barem malo otežaju posao svojim protivnicama. Ipak, to im nije bilo dovoljno za nešto više osim prihvatljivijeg rezultata kod gubitka utakmice.

Split 1700 – Kaštela DC 3:0 (25:23, 25:23, 25:23)
RIJEKA Dvorana Mladosti. Gledatelja: 50. Suci: Ana Stipaničev i Dravko Stipaničev (oboje Rijeka).

Split 1700: Burling, Babić, Vladušić, Maretić, Aljinović, Čizmić, Madir, Kočar, Milardović, McNatt, Prkačin, Dekiewiet. Trener: Ivica Jelić.

Kaštela DC: Barić, Sobin, Tandara, Bučević, Šamadan, Vukić, Bakota, And. Hrstić, Ant. Hrstić, Grgurević, Miljak. Trener: Miće Sabljić.

Kalendar događanja

Razgovor
 • 22.09.
 • (19:00)

Bik Van der Pol / umjetnička rezidencija i artist talk

Razgovor s umjetničkim dvojcem Bik Van der Pol o njihovoj umjetničkoj praksi i dojmovima o Rijeci ...

Detaljnije

Izložba
 • 22.09. – 07.10.
 • (19:00)

Izložba “Glowing Globe: Artificial Art Alienated” u Kortilu

Izložba će predstaviti različite pozicije u medijskoj umjetnosti, propitivanje, eksperimentiranje i promišljanje fenomena umjetne inteligencije u velikom broju umjetničkih radova....

Detaljnije

Razgovor
 • 23.09.
 • (20:00)

Adaptacija. Čitanje filma #3: Ivan Salaj i “Osmi povjerenik”

U Art-kinu gostuje redatelj Ivan Salaj povodom prikazivanja njegove hit komične drame Osmi povjerenik, nastale prema istoimenom predlošku Renata Baretića...

Detaljnije

Književni susret
 • 23.09.
 • (19:00)

Knjiga na nezgodnim mjestima: Jasen Boko u Omišlju (s naftnim terminalom u pozadini)

Gradska knjižnica Rijeka najavljuje druženje s Jasenom Bokom, poznatim hrvatskim putopiscem i dramaturgom...

Detaljnije

Predstava
 • 23.09.
 • (20:00)

Komedija “Jel’ tako, Zorane?” dolazi nasmijati Riječane

Kazalište Moruzgva ponovno gostuje u Rijeci, ovoga puta sa svojom najnovijom predstavom nastalom u koprodukciji s Kazalištem Marina Držića iz Dubrovnika...

Detaljnije

Izložba
 • 25.09. – 15.10.
 • (00:00)

“Južna sazviježđa: poetike nesvrstanih” u Galeriji Filodrammatica

Izložba skupine autora u sklopu šesnaestog izdanja interdisciplinarnog festivala "Moje, tvoje, naše" ove godine posvećenog temi Pokreta nesvrstanih....

Detaljnije