Četrdesetak Riječana sudjelovalo je u akciji “Jedna noć pod zvijezdama”, spavajući na otvorenom, kako bi ukazali na nužnost podrške beskućnicima. Akcija što se u noći sa subote na nedjelju održala na Trgu 128. brigade HV počela je humanitarnom prodajom maneštre koju je pripremila kuharica Srđana Jevtić. Prihod od prodaje namijenjen je za pomoć beskućnicima. Koncert su potom održale grupe Adastra i Sandro Bastiančić Jegi iz grupe En Face.

Rijeka je jedini hrvatski grad koji se uključio u globalnu kampanju spavanja na otvorenom, među 60 gradova svijeta, poput Londona, New Yorka, Chicaga i Dublina.

Među Riječanima koji su spavanjem na otvorenom željeli pomoći u rješavanju problema beskućništva bila su poznata imena iz svijeta sporta, umjetnosti, znanosti i novinarstva. Tako su se s pozornice u centru grada, gdje su kasnije i proveli noć, građanima obratili glumac HNK Ivana pl. Zajca Denis Brižić, znanstvenik Sven Maričić, književnica Tea Tulić i rukometaš Valter Matošević.

Sudionici akcije spavali su na sklopivim krevetima koje je ustupio Crveni križ. Osim u centru grada, akcija se održala i u dvorištu Kuće utočišta Družbe sestara milosrdnica u Kresnikovoj ulici, gdje je dnevni centar za beskućnike, te u prihvatilištu za beskućnike “Ruže sv. Franje”.

Organizator akcije je Depaul Hrvatska u suradnji s Gradom Rijeka, Primorsko-goranskom županijom, Riječkom nadbiskupijom i riječkim Centrom za socijalnu skrb.