Riječ je o humanitarnoj akciji kuhanja koja započinje u 8 h ujutro, dok će sama podjela skuhanih obroka biti oko 12 h. Obroci će se ponuditi svim građanima Rijeke i njihovim gostima u zamjenu za kupljeni kupon (bon) u vrijednosti 30,00 kn. Sva prikupljena sredstva idu za pomoć radu Prihvatilištu. Predviđeno je kuhanje oko 600 obroka, a svi  beskućnici našeg grada dobit će besplatne bonove.

Poznati riječki kuhari u humanitarnoj akciji

Akciji „Pun pijat“ priključili su se poznati riječki kuhari i „ljudi od kuhače“ – Doris Vlah, Kristian Kozmić, Damjan Miletić, Nenad Posavec, Arno Rusich, Dalibor Horvat, Luka Dančulović te Udruga „Palentar“. Akciju su podržali i mnogobrojni riječki obrtnici, poduzetnici i poduzeća, koju su svojom donacijom potrebnih namirnica, omogućili realizaciju ove humanitarne akcije.

Prihvatilište za beskućnike „Ruže sv. Franje“ stoga poziva sve ljude da im pomognu u radu i aktivno se uključe u borbu protiv siromaštva i beskućništva.

Prihvatilište za beskućnike „Ruže sv. Franje“, osnovano je prije 27. ožujka 2007. godine, kao prvo takvo prihvatilište u Rijeci i Primorsko goranskoj županiji. Tijekom ovih 15 godina u  Prihvatilištu je boravilo gotovo 700 korisnika, od čega je njih gotovo 70 % uspješno resocijalizirano. Prihvatilište pruža besplatni prihvat i skrb potrebitih (siromašni, beskućnici)  bez obzira na dob, spol, rasu i vjeroispovijest. Prihvatilište pruža smještaj za 14  osoba – 12 muških i 2 ženske osobe. Glavni cilj Prihvatilišta je priprema i osposobljavanje korisnika za ponovnu integraciju u društvo te kontinuirano praćenje korisnika nakon uključivanja u društvo.

Prihvatilište vodi Franjevački svjetovni red – Mjesno brastvo Trsat, koji je prepoznat je po svojem karitativnom i humanitarnom djelovanju kroz različite projekte koje osmišljava i vodi te tako aktivno vodi brigu o marginaliziranim članovima društva, poput beskućnika, siromašnih obitelji, starim i nemoćnim osobama te mladim, socijalno ugroženim osobama kojima pokušava pomoći u prevladavanju nepovoljnih životnih okolnosti.

Franjevački svjetovni red – Mjesno bratstvo Trsat začetnik i provoditelj uspješnih projekata koji se bave beskućnicima – prihvatilišta za beskućnike i prvog hrvatskog časopisa o beskućništvu i srodnim društvenim temama „Ulične svjetiljke“ kao i osnivač Socijalne samoposluge „Kruh sv. Elizabete“ (koju danas vodi FSR-MB Majka Božja Lurdska).