Projekt za sada obuhvaća više od 600 učenika i provodi se u šest osnovnih škola u Rijeci (OŠ “Brajda”; OŠ SE “Dolac”, OŠ “Gornja Vežica”, OŠ “Kantrida”, OŠ “Vladimir Gortan”  te u OŠ “Eugen Kumičić”), s namjerom širenja i na ostale škole.

U sportskoj dvorani Osnovne škole "Eugen Kumičić" predstavljen je projekt Ri Move – sportska škola Grada Rijeke. Ri Move, financiran od strane Grada Rijeke, besplatan je program koji provodi Riječki sportski savez namijenjen poticanju tjelesne aktivnosti među osnovnoškolcima.Program se u osnovnim školama provodi za vrijeme produženog boravka i cjelodnevne nastave. Učenike od prvog do četvrtog razreda podučavaju educirani treneri i sportaši, a uključene sportske grane (atletika, gimnastika i judo) omogućuju djeci da istraže i razviju raznolike vještine, te da steknu zdrave navike redovitog kretanja.

Osim popularizacije sporta, cilj Ri Move škole je i integracija sporta u vremenski okvir produženog boravka, što djeci ostavlja više slobodnog vremena izvan nastave.

Na prezentaciji projekta bili su nazočni učiteljica Jola Španjol, tajnik Riječkog sportskog saveza Slaviša Bradić, koordinatorica projekta Katarina Jusup Dodig te gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

Što su imali za reći o Ri Move školi, saznajte u video prilogu.