Projekt „Rijeka pleše“ nova je aktivnost koja se, kroz program Ri Move, provodi u sklopu produžene nastave za djecu od 1. do 4. razreda osnovnih škola grada Rijeke.

Prvi treninzi održani su u osnovnim školama Pećine i Podmurvice, a do kraja ove školske godine plan je projektom „Rijeka pleše“ obuhvati sve osnovne škole Grada Rijeke.

Kroz projekt „Rijeka pleše“ zastupljeni su sportski, latino i standardni plesovi u obimu primjerenom djeci od 1. do 4. razreda osnovne škole. Treninzi  plesa provode se 1 školski sat tjedno, vodi ih poznati riječki plesač i plesni trener plesne škole Dansel Elio Bašan.

Ples je aktivnost koja sadrži elemente sporta i umjetnosti te je idealan kao bazična aktivnost kod djece.

Projekt „Rijeka pleše“, odnosno treninzi plesa, kod djece pospješuju razvoj koordinacije, osjećaja za ritam i za estetiku, potiču stjecanje samopouzdanja te otvaraju mogućnost upoznavanja s različitim kulturama kroz glazbu.

Jedan od ciljeva projekta „Rijeka pleše“ je povećanje broja djece uključenih u još jednu sportsku aktivnost koja je sadržajem drugačija od aktivnosti koje su do sada obuhvaćene programom Ri Move.

Treba istaknuti da je odvijanjem aktivnosti u školama postignuta dostupnost sporta temeljem načela Strategije sporta grada Rijeke – “Sport za Sve”.

Provoditelji projekta su Riječki sportski savez uz potporu i pokroviteljstvo Grada Rijeke. Svi programi projekta Ri Move besplatni su za djecu polaznike.