Croatia Open okupio je oko 2000 natjecateljica i natjecatelja iz čak 26 zemalja, koji se natječu u brojnim kategorijama. Radi se o kvalifikacijskom turniru za mlađe uzrasne kategorije za svjetsko prvenstvo, koje se održava u Čileu.

Službeno otvorenje natjecanja bilo je u subotu, nakon kojeg je uslijedilo atraktivno finale juniorskih ekipa. Trodnevni turnir završio je u nedjelju kate natjecanjem svih kategorija te para-karate za osobe s invaliditetom.

Otvorenju je prisustvovao i Renato Kostović, v.d. pročelnika Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke.

Croatia Open se u Rijeci prvi put održao 2009. godine i postao je jedan od najkvalitetnijih turnira u ovom dijelu Europe, koji kvalitetom i kvantitetom raste iz godine u godinu. S ciljem daljnje popularizacije karatea i poticanja mladih da se bave ovim sportom Grad Rijeka je financijski podržao natjecanje kroz Program javnih potreba u sportu te je organizatorima stavio na raspolaganje i korištenje prostora Centra Zamet bez naknade.

Organizator karate turnira Croatia Open je Hrvatski karate savez, uz tehničku organizaciju Karate kluba TAD Rijeka, pokroviteljstvo Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije te podršku Turističke zajednice Kvarnera.