Poštovani,

na adresi Franca Prešerna 17 na zahtjev osobe s invaliditetom iscrtano je invalidsko parkirno mjesto. Kako je osoba s invaliditetom koja je vozila auto i koristila označeno invalidsko mjesto preminula prije 2 mjeseca, obitelj je nastavila koristiti karticu preminule osobe i isto označeno parkirno mjesto. U autu stoji kartica za osi ali na ime osobe koja je preminula.

Nadam se da ćete izaći na teren i spriječiti daljnju zlouporabu kartice i između ostalog ukloniti oznaku za invalide.

Radi se o nissan micri sive boje, slika u privitku.

Miroslav Krležaaaa / 08.11.2021.

Poštovani,
prometni redari Grada Rijeke, neposredno nakon Vaše dojave, obišli su navedenu lokaciju u Ulici Franca Prešerna. Tom je prilikom, na mjestu rezerviranom za vozila osoba s invaliditetom, uočeno navedeno vozilo te se protiv vozača postupilo sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama i ovlastima prometnih redara. Naime, službenici Direkcije za prometno redarstvo Grada Rijeke prilikom izvida mogu utvrditi je li Znak propisno istaknut i je li vidljiv datum njegovog važenja. Za sankcioniranje zlouporabe Znaka pristupačnosti, kao i za provjeru identiteta osoba koje su u vozilu i koje ga koriste te eventualno oduzimanje samog Znaka, nadležni su policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske. Između ostalog, Vaša je dojava proslijeđena i Trgovačkom društvu Rijeka promet u čijoj je nadležnosti uklanjanju oznaka za parkiranje osoba s invaliditetom. No, kako bi se to moglo učiniti, ovlašteni predstavnik stanara Vaše zgrade Službu prometa putem e-maila frka@rijekapromet.hr i pisano treba obavijestiti da dotadašnje parkirno mjesto za invalide više ne koristi osoba za koju je tu i iscrtano.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Poštovani,

zahvaljujem se na brzoj intervenciji i izlasku komunalnih redara na teren.
Kao što smo vidjeli na vozilu je ostavljena obavijest o učinjenom prekršaju i uplatnica, odnosno novčana kazna, iako su komunalni redari mogli uočiti iskaznicu kako navodite na vidljivom mjestu i provjeriti datum važenja iskaznice.
Osoba u čije je vlasništvo vozilo prešlo više ne parkira na označenom mjestu. Međutim, predstavnik zgrade ispred kojeg se nalazi iscrtano mjesto ne želi rješavati naveden problem obzirom da osoba koja je cijeli postupak označavanja parkirnog mjesta ne živi u našoj zgradi već na drugom kućnom broju.
Moglo se vlasnika vozila obavjestiti o pravima i obvezama prilikom prestanka korištenja parkirnog mjesta, uz kaznu koju je dobio.
Što dalje? Hvala.

Poštovani,
s obzirom na sve navedeno, djelatnici Rijeka prometa d.d. u najkraćem mogućem roku uklonit će oznake za parkirno mjesto namijenjeno osobama sa invaliditetom na adresi F. Prešerna 17, a koje je prethodno označeno za osobu s invaliditetom na adresi F. Prešerna 22.
Stoga Vas ljubazno molimo za još malo strpljenja i razumijevanje.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovorite