Poštovani,

ispred kućnih brojeva u ulici J. P. Kamova 57, 59 i 61 je zaraslo granje koje pješacima ometa hodanje po pločniku. Kao i uvijek do sada, vjerujem da će se ovo brzo otkloniti. Osim toga, zanima me da li površine iz kojih to granje raste mora biti održavano od strane stanara ili od Grada? Npr., površina ispred kbr 59 i 57 je dosta neuredna kao i prilaz ulazu 59.

Hvala unaprijed.

tuzibaba123 / 31.03.2022.

Poštovani,
neposredno nakon što smo ga dobili, Vaš je upit proslijeđen nadležnoj službi Komunalnog društva Odjela gradske uprave za komunalni sustav te je 5. travnja ove godine izdan nalog za orezivanje zelenila koje prelazi na područje nogostupa u Ulici Janka Polić Kamova, južno od kućnih brojeva 59 i 61. Za istaknuti je kako okoliš koji je novom izmjerom pripao česticama stambenih zgrada, nije u programu održavanja Odjela gradske uprave za komunalni sustav, već stanara svake pojedine zgrade.
Što se pak tiče vlasničkog statusa zgrada na adresama J.P. Kamova 57, 59 i 61., a u svijetlu obveza održavanja zelenila na pripadajućim česticama, u Odjelu gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem navode kako je riječ o novoformiranim česticama k.č. br. 4839/2 (J.P.Kamova 57), k.č. br. 4837 (J.P.Kamova 59) i k.č. br. 4838 (J.P.Kamova 61), gdje je u postupku nove izmjere proveden postupak povezivanja zemljišne knjige i knjige položenih ugovora, te je utvrđeno vlasništvo, odnosno suvlasništvo vlasnika stanova i to:
k.č. br. 4839/2 – J.P.Kamova 57 – suvlasništvo Grada Rijeke i ostalih (privatnih) suvlasnika (Grad Rijeka vlasnik posebnih dijelova- stana/stanova);
k.č. br. 4837 – J.P.Kamova 59 -privatno (su)vlasništvo;
k.č. br. 4838 – J.P.Kamova 61 – suvlasništvo Grada Rijeke i ostalih (privatnih) suvlasnika (Grad Rijeka vlasnik posebnih dijelova- stana/stanova).
Ovako utvrđen vlasnički status nekretnina, kako je uvodno već naglašeno, odražava se i na obvezu održavanja pripadajućeg zelenila.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Sad vec kasnim, uvijek Vas pohvalim, ali i ovo ste promptno odradili. Moje poštovanje.

Odgovorite

Kalendar događanja