Postovani,

Molila bih da nadlezne sluzbe odstopaju sahte na ulazu u dvoriste na adresi Zagrebacka 7-15. Vec dugo vremena te dvije sahte uopce ne odvode oborine, a kad kisa prestane jasno se vidi koliko su zastopane. Dodatno, kad je suho vrijeme (i toplo, sto nas uskoro u ljetnim danima ceka), iz njih se siri neopisivi smrad.

Znam da je problem aktualan i da se u vise navrata trazilo isto, pa i kroz Mjesni odbor, stoga ovim putem jos jednom molim da se nesto poduzme.

Ocekujem da ce odgovor btii u smislu da je rijec o podrucju place, da je puno smeca i da je to razlog zastopavanju, pa stoga odmah predlazem i da se pronadje rjesenje koje bi sprijecilo da se navedeno dogadja – primjerice da se poveca ucestalost ciscenja sahti ili da se na sahte montira neka gusca mrezica koja bi propustala vodu, ali krupnije stvari ne.

Nadam se da zajednicki mozemo napraviti da nam i ovaj dio grada poprimi ljepsu sliku i da ne bude sporak, zapusten i smrdljiv.

Hvala i lijep pozdrav.

Lei / 08.06.2020.

Poštovani,
u Komunalnom društvu Vodovod i kanalizacija zahvaljuju Vam na ukazivanju na ovaj problem te ističu da će još ovoga tjedna obaviti interventno čišćenje slivnika na području tržnice.
Naime, Ugovorom o čišćenju slivnika sklopljenim s Gradom Rijekom, KD ViK čisti slivnike na javno prometnim površinama i to prema programu. Zadnje redovno čišćenje obavljeno je u ožujku ove godine.
U ViK-u ističu da su slivnike i rešetke koje se nalaze u dvorištima zgrade dužni održavati vlasnici, odnosno upravitelji zgrade.
Problematika tržnice i plavljenja poznata je od ranije, a kao što i sami znate, riječ je o tome da se prilikom kiše i južine podiže razina mora prilikom čega dolazi do plavljenja najnižih dijelova tržnice. Do povlačenja vode s površina dolazi tek prestankom južine i snižavanjem razine mora.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovorite

Kalendar događanja