Postovani,

Molila bih da nadlezne sluzbe odstopaju sahte na ulazu u dvoriste na adresi Zagrebacka 7-15. Vec dugo vremena te dvije sahte uopce ne odvode oborine, a kad kisa prestane jasno se vidi koliko su zastopane. Dodatno, kad je suho vrijeme (i toplo, sto nas uskoro u ljetnim danima ceka), iz njih se siri neopisivi smrad.

Znam da je problem aktualan i da se u vise navrata trazilo isto, pa i kroz Mjesni odbor, stoga ovim putem jos jednom molim da se nesto poduzme.

Ocekujem da ce odgovor btii u smislu da je rijec o podrucju place, da je puno smeca i da je to razlog zastopavanju, pa stoga odmah predlazem i da se pronadje rjesenje koje bi sprijecilo da se navedeno dogadja – primjerice da se poveca ucestalost ciscenja sahti ili da se na sahte montira neka gusca mrezica koja bi propustala vodu, ali krupnije stvari ne.

Nadam se da zajednicki mozemo napraviti da nam i ovaj dio grada poprimi ljepsu sliku i da ne bude sporak, zapusten i smrdljiv.

Hvala i lijep pozdrav.

Lei / 08.06.2020.

Poštovani,
u Komunalnom društvu Vodovod i kanalizacija zahvaljuju Vam na ukazivanju na ovaj problem te ističu da će još ovoga tjedna obaviti interventno čišćenje slivnika na području tržnice.
Naime, Ugovorom o čišćenju slivnika sklopljenim s Gradom Rijekom, KD ViK čisti slivnike na javno prometnim površinama i to prema programu. Zadnje redovno čišćenje obavljeno je u ožujku ove godine.
U ViK-u ističu da su slivnike i rešetke koje se nalaze u dvorištima zgrade dužni održavati vlasnici, odnosno upravitelji zgrade.
Problematika tržnice i plavljenja poznata je od ranije, a kao što i sami znate, riječ je o tome da se prilikom kiše i južine podiže razina mora prilikom čega dolazi do plavljenja najnižih dijelova tržnice. Do povlačenja vode s površina dolazi tek prestankom južine i snižavanjem razine mora.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovorite

Kalendar događanja

Predstava
 • 03.07. – 04.07.
 • (21:00)

“Kralj Edip” – klasik za nove generacije

Jedan od najnagrađivanijih umjetnika iz Cordobe, Luciano Delprato, ponudit će suvremeno čitanje klasične dramske literature te ovaj lektirni naslov mladoj publici....

Detaljnije

Obilazak
 • 04.07.
 • (10:00)

„Neboderi: Grad među oblacima“

Dođite poslušati priču o riječkim neboderima, saznajte kako aktivirati svoj krov uz savjete Sekcije, a na kraju ponesite uspomenu u obliku fotografije ili crteža s radionice skiciranja gradskih vizura....

Detaljnije

Predstava
 • 03.07.
 • (20:00)

Port of Dance: Viktor Černický “PLI”

„PLI“ kombinira 22 stolice i jednog posvećenog čovjeka. Na maloj platformi Viktor Černický odlučno ulazi u pokušaj neodređene konstrukcije, rekonstrukcije i dekonstrukcije svemira...

Detaljnije

Festival
 • 04.07.
 • (10:00)

U Harteru na Kvarteru, u epizodi: Ulični sport

Posjetitelje očekuje vođena planinarska šetnja do Žaklja, radionica urbanog penjanja, prezentacija Skateboard kluba Kvarner, urbana biciklistička tura od Konta do Hartere...

Detaljnije

Festival
 • 04.07. – 05.07.
 • (09:00)

Kantrida FKK 2020: Svečano otvorenje uz ponoćnu operu

Raznolikim programom na plaži Ploče, čiji će vrhunac biti ponoćna premijera “Opere Navale” Zorana Majstorovića, svečano će se otvoriti manifestacija Kantrida FKK 2020 ...

Detaljnije

Izložba
 • 05.07.
 • (11:00)

Likovna izložba “Pul Kaštela”

Na izložbi sudjeluju umjetnici iz svih krajeva Hrvatske, a od 2009. godine izložba je i međunarodnog karaktera....

Detaljnije

Skip to content