Zašto u zadnjih mjesec dana, semafor Osječka-Tizianova u zadnjih mjesec dana vrlo često ne radi? Većinom nije ni treptavo već kao da neki osigurač izbaci, semafor je u kompletnom mraku.
Nekada to traje satima, nekada skoro cijeli vikend.

I dok ovo pišem 1. 6. 2021., opet je ispao iz normalnog rada i već satima ne radi.
Više puta sam uživo vidio da je normalno radio i iz čista mira je počeo treperiti ili je pao u mrak, niti je policajac ili netko ga isključio.

Vozilima iz Kresnikove ulice je gotovo nemoguće uključiti se u Osječku ili Kresnikovu.
Stvara se kolona a vozila riskiraju sudar ako “izađu” više na cestu za bolju vidljivost.
Tu je velik rizik od sudara ako semafor ne radi.

Nemaju preglednost, iza zavoja Prvomajskom dolaze brzo vozila koja se ne vide, ni preglednost Osječke nije dobra i stvarno je vrlo bitno da taj semafor radi i funkcionira.
Pješacima je teško prijeći cestu itd.

U čemu je stvar i zašto tako često (pa i danas) ne radi?

Možete li to popraviti da se više ne događa?

D-K / 02.06.2021.

Poštovani,
u Rijeka prometu d.d. zahvaljuju na ukazivanju na ovaj problem te ističu kako su djelatnici nadležne službe uočili da je u više navrata dolazilo do prekida rada semafora na raskrižju Osječka-Kresnikova-1. maja-Tizianova. Stoga su djelatnici Rijeka prometa tijekom posljednjih nekoliko tjedana po prijavi kvara u više navrata resetirali uređaj, nakon čega je neko vrijeme radio bez smetnji, a potom bi iznova i zbog još uvijek neutvrđenih razloga, ispao iz rada. Zbog navedenog su obavljene preventivne zamjene nekih komponenti, nakon čega je uređaj opet u ispravnom radu. Serviseri semaforskih uređaja Rijeka prometa i dalje kontinuirano prate rad semafora na ovom raskrižju te ćemo u slučaju ponovnog prekida rada ponovno provesti temeljitu dijagnostiku, radi trajnog rješenja problema. Stoga Vas ljubazno molimo za razumijevanje.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovorite